800 TON ÇÖP TOPLANDI…YAĞMUR SULARIYLA DAĞILAN ÇÖPLER BAŞKENTTE ÇİRKİN GÖRÜNTÜYÜ ARTIRDI

DANA: “HEDEFİMİZ TATİL GÜNLERİNDE TÜM ÇÖPLERİ KALDIRMAK”

ÇÖP KALDIRMA İŞLEMLERİ 3 FİRMA TARAFINDAN ÜCRETLİ VE GÖNÜLLÜ HİZMET VEREN YDÜ, BAZI BELEDİYELER İLE ŞİRKETLER TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜYOR

Başkent Lefkoşa’da çöp kaldırma çalışmalarına, Kurban Bayramı nedeniyle bugün verilen aranın ardından yarın devam edilecek. Düne kadar 800 ton çöp kaldırılan Lefkoşa’da hedef, tatil günlerinde tüm çöplerin kaldırılması...

Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarının grev ve eylemleri nedeniyle 3 haftayı aşan süredir biriken tonlarca çöpün yarattığı çirkin görüntü, dün akşam yağmurun etkisiyle arttı.

Kurban Bayramı’na dağılmış ve kokuşmuş çöpler altında giren başkentte, yürek burkan manzaralar hakim...

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, geçtiğimiz pazartesi öğle saatlerinde başlayan çöp toplama işlemlerine bayram nedeniyle bugün verilen aranın ardından yarın devam edileceğini söyledi.

ÇALIŞMALAR YARIN SABAH 05.30’DA BAŞLAYACAK

Kemal Deniz Dana, bu sabah tüm bölgeleri dolaşarak durumu gördüğünü; ana caddelerle iş merkezlerinin yoğun bulunduğu yerlerdeki çöplerin büyük oranda kaldırıldığını; Göçmenköy ve Dumlupınar bölgelerinde ara sokaklara da girildiğini ancak daha temizlenecek çok bölge bulunduğunu kaydetti.

Çöp kaldırma çalışmalarının yarın sabah 05.30’da başlayacağını ve hedeflerinin tatil günlerinde bu sorunu tümden çözmek olduğunu ifade eden Dana, mesai günlerinde trafik yoğunluğu yüzünden çalışmaların yavaş yürüdüğünü ancak bayram ve 29 Ekim tatilinde trafik yoğunluğu olmayacağı için temizlik çalışmalarının daha hızlı yapılabileceğini söyledi.

ÇÖPLERİ KİMLER KALDIRIYOR?

Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, Salih Çaltıkuşu, Karalım ve Buldu Ltd. şirketlerinin kamyon başına 200 TL civarında ücret alarak temizlik çalışmalarını yürüttüğünü; Yakın Doğu Üniversitesi yanında, dün çalışmalara katılan İskele ve Beyarmudu belediyeleri ile Olay Trans şirketinin ise gönüllü katkı yaptığını açıkladı.

Dana, profesyonel hizmet alınan üç firmanın çalışmaları sırasında kaymakamlık müfettişlerinin de bulunduğunu; dolan her çöp kamyonu için form doldurulup müfettişçe imzalandığını; Güngör çöplüğünde de müfettişlerin görev yaptığını ve çöpleri boşaltmadan önce kamyonların tartılarak kayıt altına alındığını anlattı.

BUGÜNE DEK 800 TON ÇÖP TOPLANDI

Bugüne kadar toplanan çöp miktarının 800 tona ulaştığını açıklayan Lefkoşa Kaymakamı Dana, geri kalan çöplerin de tatil günlerinde kaldırılmasını hedeflediklerini vurguladı.

YAĞMUR YOLLARI TIKADI

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin “185” numaralı acil telefonunun devrede olduğunu; ayrıca polis ve itfaiyenin de aranabileceğini kaydeden Kemal Deniz Dana, dün geceki yağmur sırasında Lefkoşa’da bazı yolların tıkandığını ve kısa sürede müdahale ettiklerini bildirdi.

Kaymakam Dana, yağmurlara karşı önlem aldıklarını ancak çöplerin birikmesi yüzünden bazı su kanallarının da tıkandığını, o yüzden bazı bölgelerde sıkıntılar yaşandığını kaydederek, “Vatandaşlar ilgili kurumları ararsa, hızlı müdahale yapacak hazırlığımız vardır. Lefkoşalıya daha fazla ciddi bir olumsuzluk yaşatmak istemiyoruz” dedi.