Kendisine büyü yapıldığını düşünen ve bunun bozulması için Lefkoşa’da E.Y. isimli 37 yaşındaki şahsın evine giden 34 yaşındaki N.S., tecavüze uğradığı gerekçesiyle polise şikayette bulundu. N.S. ifadesinde, büyüyü bozacak diye kendisini önce yatak odasına götüren E.Y.’nin, daha sonra boğazını sıkarak, sol gözüne yumruk attığını söyledi.

Olayın polise intikal etmesinden sonra, zanlı E.Y. dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Duruşmada aktarılan iddialara ve N.S’nin ifadesine göre; olayın şöyle gerçekleştiği öne sürüldü:

Üzerinde büyü olduğunu düşünen N.S. önceki gün saat 12.30 sıralarında zanlı E.Y’nin Lefkoşa’daki evine misafir olarak gitti. Zanlı E.Y. ise üzerindeki büyüyü okuyup kaldıracağı vaadiyle N.S.’yi yatak odasına götürdü. İki eli ile N.S.’nin kollarını tutan zanlı, sol gözüne yumruk atıp onu etkisiz hale getirdi.
Daha sonra N.S’nin boğazını sıkan zanlı, “Sesini çıkarırsan seni öldürürüm” diyerek ölümle tehdit ettikten sonra, elbiselerini zorla çıkarıp ırzına geçti. Olayın ardından Lapta Karakolu’na giderek kadın polise şikâyette bulundu.

Fakat, iddia edilen tecavüz olayının Lefkoşa’da gerçekleşmiş olmasından dolayı soruşturma Lefkoşa polisine aktarıldı. Lefkoşa polisine de aynı ifadeyi veren N.S tecavüze uğradığını öne sürdü.

Kamera görüntüleri incelenecek
İfade üzerine gözaltına alınan zanlı E.Y. hakkında soruşturma başlatıldı. Bu amaçla dün mahkemeye çıkarılan zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalması talep edildi.
Polis, bu süre içerisinde çevredeki kamera görüntülerini inceleyeceklerini, N.S’nin ilk şikâyetini yaptığı şahsılardan ifade alacaklarını söyledi.
Mahkeme, hakkında soruşturma yürütülen zanlının 3 gün tutuklu kalmasına karar verirken, söz hakkı verilen zanlı avukat talebinde bulundu.

Diyalog