TEMİZLİK ÇALIŞMALARI 5 AYRI EKİPLE SÜRDÜRÜLÜYOR

KAYMAKAM DANA: “LEFKOŞALILARIN YENİ YILA HUZUR İÇİNDE GİRMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“GİRNE KAPISINDAKİ KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLDÜ... HASTANE VE HAMİTKÖY’DEKİ SORUN İÇİN MÜTEAHHİTLE ANLAŞTIK”

“DEFİN İŞLEMLERİNDE AKSAMA YOK”

Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, Lefkoşalıların yeni yıla huzur içinde, daha temiz girebilmesi için Kaymakamlığın gerekli çalışmaları sürdürdüğünü; temizlik ve diğer belediye hizmetlerinin verilmesinde herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Dana, başkentte son günlerde birikmiş çöp görüntülerinin artmasının nedeninin belediye çalışanlarının eylemleri nedeniyle çöp toplama kamyonlarının trafiğe fazla çıkarılmaması ve ekiplerin de birkaç gün dinlendirilmesi olduğunu ifade etti.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Dana, yeni yıl öncesi temizlik çalışmalarının bugün ve yarın büyük ölçüde tamamlanacağını; 5 ekibin ve ayrıca küçük kamyonlarla süpürgecilerin Lefkoşa’nın temizlenmesi için çalıştığını kaydetti.

Sadece 1 Ocak Salı günü çalışmaların duracağını, acil durumlar için ise on-call ekipler oluşturulduğunu ifade eden Kaymakam Dana, Lefkoşalıların yeni yıla huzurlu ve güven içinde girmesi için Kaymakamlık yanında polis, itfaiye, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi, Çevre Koruma Dairesi gibi birimlerin işbirliği içinde çalıştığını; gıda denetimlerinin yapıldığını; su birikintilerinin itfaiye tarafından temizlendiğini anlattı.

Defin işlemlerinin belediye çalışanlarınca sürdürüldüğünü, mali yükün ise Kaymakamlıkça karşılandığını, geçtiğimiz günlerde Belediye Emekçileri Sendikası’nın eyleminde defin işlemlerinin de duracağı söylemlerinin ardından sendikayla görüştüklerini ve hizmetleri sürdürme kararının alındığını belirten Dana, kanalizasyon sorunlarına da çareler üretilmesine çalıştıklarını söyledi.

Kemal Deniz Dana, Girne Kapısı civarında uzun süredir akan lağım sularına çare bulunduğunu; hastane ve Hamitköy’de de benzer sorunların aşılması için bir müteahhitle anlaştıklarını, projenin keşif raporunun tamamlandığını; pazartesi teslim edilmesinin ardından çarşamba günü çalışmaların başlayacağını bildirdi.

Bugün ve yarın tüm bölgelerin köklü temizlikten geçeceğini; yılbaşı nedeniyle fazlalaşan atıkların toplanacağını; bugün ekiplerin Suriçi, Marmara ve Kızılbaş bölgelerinde çöpleri topladığını kaydeden Dana, ticari bölgelerdeki çöplerin zaten günde 2-3 kez toplandığını; Metehan, Ortaköy, hastane bölgesi, Göçmenköy, Taşkınköy ve Haspolat’ın çöplerinin de kaldırıldığını ifade etti.

Kaymakam Dana, “Yeni yıla daha temiz gireceğiz” dedi.

Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde aylardır devam eden sorunlara işaret ederek, “Bir yandan eylemdeki çalışanlar, bir yandan halkın ihtiyaçları... Temennimiz sağduyuyla soruna çözüm bulunması. Bizler de dengeyi bulmak istiyoruz. Sadece maaşları vermek sorunu çözmez. Taşın altına herkes elini koymalı. Hükümet de, çalışanlar da, sendika da, belediye idaresi de...” diye konuştu.