Lefkoşa'nın en gözde okulu soyuldu!

Okula şok ile başladılar!

Başkent Lefkoşa’nın köklü eğitim kurumlarından Şehit Tuncer İlkokulu, yeni ders yılına soygun şoku ile başladı.

Okul kantinin çatısındaki kiremitleri söken hırsız veya hırsızların, izci kulübüne girerek oradan çatal ve kaşık, kantinden yemiş, ikinci katta bulunan odadan kıyafet ve pil çaldığı tespit edildi.

Eğitim yılının ilk günü yaşanılan üzücü olay nedeniyle dün okula gelen ve forma almak isteyen çok sayıda öğrenci ile veli eli boş döndü.

Okul yönetiminin ihbar üzerine eğitim kurumuna giden adli şube ve olay yeri inceleme ekipleri, titizlikle incelemelerde bulundu. 

Diyalog’a konuşan okul yetkilisi, binaya yılda birkaç kez hırsız girdiğini ifade ederek, bunun önüne geçilemediğini söyledi. İkinci kata demir korkuluk yapılması için talepte bulunduklarını dile getiren yetkili, maddi sıkıntıdan dolayı korkuluk yaptıramadıklarını belirtti.


Okul sürekli olarak soyuluyor”

Konuyla ilgili olarak Diyalog'a açıklamada bulunan okul yetkilisi, şunları kaydetti, “Sabahtan hademe kıyafet satışı yapmak için kıyafet odasını açınca odadaki dağınıklığı ve pencerenin dışındaki demirin eğik olduğunu fark etti.

Durumu okul idaresine bildirince biz de gidip baktık. Okula hırsız girdiğini anlayınca polise haber verdik. Hırsız okul kantinin çatısındaki kiremitleri söküp, oradan içeriye girmiş. Kantinin yanındaki izci kulübüne ve ikinci katta bulunan kıyafet odası ile okul salonuna da girilmiş. Cihazların olduğu bölümdeki çekmecenin içindeki piller alınmış.

İzci odasında çatal ve kaşıkları çalınmış. Kıyafet odasındaki okul kıyafetleri de hırsızların hedefi olmuş. İkinci kattaki odada kasa içerisinde 6 bin TL civarında para vardı. Allah’tan bayram öncesi o parayı bankaya yatırdık. Okulda güvenlik kamerası var fakat bazı gözler arızalı. Okulumuz sürekli olarak soyguna uğruyor.

Genellikle üst kattan binaya giriyorlar. Defalarca ikinci kata korkuluk yapılmasını talep ettik. Maddi imkân olmadığı için yaptıramadık.  Bu yüzden okulumuza senede 3-5 kez hırsız giriyor.”

Diyalog