BAŞBAKAN KÜÇÜK: “BU YATIRIMLAR NİHAİ YATIRIMLAR OLMAYACAKTIR. GÜZELYURT’UN YENİ YENİ YATIRIMLARLA DAHA DA KALKINMASI İÇİN UĞRAŞ ORTAYA KOYACAĞIZ”

DÜRÜST: “BURADAKİ YATIRIM ULUSAL BİRLİK PARTİSİ HÜKÜMETİ’NİN POLİTİKALARINI SERGİLEYEN BİR YATIRIMDIR”

Başbakan İrsen Küçük, çocuk oyun parkı, açık hava fitnes alanı, basket ve voleybol sahasıyla halı sahanın yer aldığı Baf Ülkü Yurdu Spor Kulübü Spor ve Sosyal Tesislerinin açılışını yaptı.

Başbakan Küçük açılış konuşmasında gelecek hafta içerisinde Lefke-Güzelyurt anayolunun çift şerit gidiş dönüş yapılması ve Yedidalga- Yeşilırmak yolunun genişletilmesi ihalesine çıkılacağını açıkladı.

Açılışa Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt Kaymakamı Menteş Gündüz, bazı UBP milletvekilleri, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu da katıldı

Başbakan İrsen Küçük,  spor ve sosyal tesislerin açılışında yaptığı konuşmada,  “Etraftaki güzel tesislerin spora ve gençliğe vermiş olduğumuz değeri bir kez daha ortaya koymaktadır” dedi.

KTFF’nin adanın her yöresinde Spor Bakanlığı ile futbolu sevdirmek yönünde işbirliği içerisinde örnek çalışmalar ortaya koyduğunu ifade eden Küçük, mücadele yıllarında kulüplerin milli mücadeleye  hizmet veren yerler olduğunun da unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Kıbrıs Türkü’nün, KKTC’nin spora yakın bir halka sahip olduğunu vurgulayan Küçük, bugün Türkiye milli takımı adına Londra 2012 Olimpiyatlarında piste çıkacak Kıbrıslı Türk atlet Melis Redif ve Kanada’da yer alan Dünya Kupası Taekwondo ( Tekvando ) Şampiyonası’nda KKTC Milli Takımı’nın elde ettiği başarıya işaret etti.

Küçük, Hükümet’in geçliğe yardımcı olmak için üzerine düşeni yaptığını ifade ederek, Kıbrıs Türkü’ne uygulanan spor ambargosu nedeniyle Kıbrıslı Türk sporcularının uluslar arası müsabakalarda yer almasına engel olunduğunu belirtti. İrsen Küçük, AB’ye uygulanan spor ambargosunun kaldırılması çağrısını yenileri.

UBP hükümetlerinin Güzelyurt bölgesine verdiği öneme dikkat çeken Küçük, iki üniversite projesinin de UBP döneminde desteklendiğini hatırlattı.

Başbakan İrsen Küçük, gelecek hafta içerisinde Lefke-Güzelyurt yolunun çift şerit gidiş dönüş yapılması ve Yedidalga Yeşilırmak yolunun genişletilmesi için ihaleye çıkılacağını belirterek, Lefkoşa Güzelyurt yolu ışıklandırmasının da 2012’da yapılacağını söyledi. Küçük, “Hep bunlar Güzelyurt’a verdiğimiz değerin göstergesidir” dedi.

2014’te tamamlanacak projeyle Türkiye’den gelecek olan suyun büyük bir kısmının da Güzelyurt’a verilmesinin planlandığını ifade eden Küçük, Türkiye’nin, KKTC’ye yatırımlarının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Küçük, “Bu yatırımlar nihai yatırımlar olmayacaktır. Güzelyurt’un yeni yeni yatırımlarla daha da kalkınması için uğraş ortaya koyacağız” dedi.

DÜRÜST

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ise konuşmasında,  “Buradaki yatırım Ulusal Birlik Partisi Hükümeti’nin politikalarını sergileyen bir yatırımdır” dedi.

Dürüst, tesisleşme yönünde yapılan yatırımlarının “gençlere sahip çıkmak, gençleri spor alanlarına teşvik etmek” anmalı taşıdığını belirterek,  “Tesislerle BÜY’e esasen ekonomik ve sosyal açıdan hayat vermesi hedeflenmiştir” dedi.

BÜY’ün önemli başarılara imza atmış bir kulüp olduğunu kaydeden Dürüst, Hükümet’in kaliteli sporcu yetiştirmeyi hedeflediklerini, 3-5 yıl içinde yapılan tesislerin meyvelerini görüleceğini kaydetti.

“Kulübe sahip çıkmak gençlere sahip çıkmaktır” diyen Dürüst, BÜY Başkanı Sertel Berberoğlu’na çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Dürüst, “Ne kadar kaliteli sporcular yetiştirirsek KKTC’ye o kadar da sahip çıkmaktır” dedi.

BERBEROĞLU

BAÜ Spor Kulübü Başkanı Sertel Berberoğlu, kulüp tarihinin şampiyonluklarla dolu olduğuna işaret ederek, geçmişte çok zor şartlar altında spor yapan sporcuların bugün çok değerli tesise kavuştuğunu söyledi.

Berberoğlu, tesisin açılışının kulübün kuruluşunun 65’inci yılına denk gelmesinin da anlamlı olduğuna işaret ederek, hizmete açılan tesislerin başarıların temelini oluşturacağını kaydetti. Sertel Berberoğlu bu nedenle Başbakan Küçük ve  Dürüst’e katkıları nedeniyle teşekkür etti.

Berberoğlu, inşa edilen tesislerin kulübe düzenli bir ek gelir sağlayacağını belirtti.

Tören sonunda Kulüp Başkanı Berberoğlu, Başbakan Küçük ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’e plaket takdim etti.