Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı tarafından Türkiye’nin genç yeteneklerinden, oyuncu Ecem Çalık ile söyleşi düzenlendi.

İlk başrol deneyimi ve ilk filmi olan “Mevsim Çiçek Açtı” ile 2013 yılında Belçika’da ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne layık görülen Ecem Çalık, katılmış olduğu söyleşide Lefke Avrupa Üniversitesi’nin öğrencisi olmaktan duyduğu mutluluğu ve yeniden burada olmanın heyecanını yaşadığını dile getirdi. Oyunculuk eğitimine Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde başlayan Çalık, katılımcılarla kariyerinde ilerleyebilmek için neler yaptığını, deneyimlerini ve şu anda Ceylan karakterini canlandırdığı “Aramızda Kalsın” adlı dizisindeki rolüyle ilgili detayları paylaştı.

İletişim Bilimleri Fakültesi’nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü eğitimi almak için buraya geldiğini anlatan Çalık, oyuncu olma hayalini gerçekleştirmek adına attığı adımlarda gösterdiği kararlılığı, disiplinli çalışarak ilerlediğini ve eğitimine daha sonra devam etmek istese de önceliği oyunculuğa verdiğini söyledi.

Söyleşide kendisine eşlik eden LAÜ mezunlarından Umur Çolak ile, üniversite zamanlarından bahseden Çalık; “LAÜ’nün ve Lefke’nin her bir köşesinde geçirdiğim anılarım var. Ben de sizler gibi ‘hadi makarna pişirip yiyelim’ diyerek gecenin bir vakti yurdun ortak mutfağına koşardım, o zamanlarımı ve adanın güzelliğini çok özlüyorum. Sizlerin de mezun olduktan sonra okulunuzu, yaşadığınız çevreyi gerçekten özleyeceğinizi içtenlikle söyleyebilirim” dedi.