Kuzey Kıbrıs’ta dün yine herkesi üzen talihsiz bir kaza yaşandı. Kaza, Lapta Huzurevi Bölgesi’ndeki Manolya Sokak’ta, Mehmet Dolmacı’nın kullandığı HC 807 plakalı aracın dikkatsizlik sonucu, 2 yaşındaki Esmenaz Uçardoğan’ın üzerinden geçmesi sonucu meydana geldi. 


   Anne Gülnaz Uçardoğan’ın gözleri önünde meydana gelen feci kaza sonrası, küçük Esmenaz hayatını kaybederken, tüm yakınları yasa boğuldu. 


   Kötü haberi alır almaz olay yerine koşan baba Sinan Uçardoğan’ın, olay karşısında sinir krizi geçirdiği öğrenildi.


   Araç şoförü Mehmet Dolmacı ise polis tarafından “dikkatsiz sürüş sonucu ölüme neden olma” suçundan tutuklandı.

 

Olay nasıl oldu?

   Edinilen bilgiye göre, dün sabah saatlerinde, 2 yaşındaki Esmenaz Uçardoğan, annesi Gülnaz Uçardoğan’la birlikte, Manolya Sokak’ta faaliyet gösteren ve Taner Dolmacı’ya ait restorana gitti. 


   Anne Gülnaz Uçardoğan, Taner Dolmacı ile sohbet ederken,

5 metre mesafede ise küçük Esmenaz, hiçbir şeyden habersiz oyun oynuyordu. 


   O esnada başka bir şahısla sohbet eden market ve sera işletmecisi Mehmet Dolmacı, hareket ettirdiği HC 807 plakalı pikap aracıyla, Esmenaz Uçardoğan’ın üzerinde geçti. 


   Bir anda yaşanan olay sonrası, küçük kızının yerde yattığını gören anne Gülnaz Uçardoğan, Mehmet Dolmacı’nın pikap aracına binerek hastaneye gitmek için yola çıktı. 


   Ancak, çok kısa bir süre sonra, minik kızının nefes almadığını fark eden Gülnaz Uçardoğan, ne yapacağını şaşırdı ve feryat etmeye başladı. 
   Polis ve doktorun olay yerine gelmesinin ardından küçük Esmenaz’ın hayatını kaybettiği tıbbi olarak kesinleşti.


Yeşildağlı ve Aydın olay yerinde

   Yaşanan feci kazanının ardından Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Bölüm Müdürü Osman Aydın başta olmak üzere, bölgenin şube müdürleri ve Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme uzmanları, kaza mahalline giderek inceleme yaptı.


   Acı haberin duyulmasının ardından, minik Esmenaz’ın yakınları da olay yerine akın etti. Bazı aile yakınları üzücü olay karşısında fenalık geçirdi.
   Araç şoförü Mehmet Dolmacı ise bu üzücü olay sonrasında polis tarafından “dikkatsiz sürüş sonucu ölüme neden olma” suçundan tutukladı.

Dolmacı’nın bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.