Küçük ülkemizde şiddet yoluyla ırza tecavüz girişimlerinin artarak sürmesi endişe yaratıyor.

Son zamanlarda artan bu tür suçlara, ağır ceza mahkemelerinde caydırıcı cezalar verilmesine rağmen, bu tür iğrençliklerin bir türlü önüne geçilememesi toplum bireyleri tarafından hoş karşılanmıyor.


   Ülkemizde büyük bir infiale ve endişeye yol açtığı açıkça görülen bu suçlara önceki gün bir yenisi daha eklendi. 


   Kısa bir süre önce 14 yaşında kız çocuğunu kaçırdığı için tutuklanan ve teminatla serbest kalan Nihat Aslan ve arkadaşı Abdurrahman Kurtgöz, 16 yaşındaki genç bir kızı, Lapta’da yarım bir inşaata götürüp, ciddi şeklide dövdükten sonra, zorla ırzına geçtikleri iddiasıyla gözaltına alındı. 


   İki genç, 16 yaşındaki kızın, yaşadığı olayı Lapta Polis’ine giderek anlatmasından sonra tutuklandı. 


   Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme uzmanları, olayın yaşandığı yere giderek incelemede bulundu. Uzmanlar, meseleyle ilgili birçok emare bularak zapt etti.

Nihat Aslan ve arkadaşı Abdurrahman Kurtgöz ise Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı ve haklarında tahkikat amaçlı 3 gün tutukluluk emri alındı.

Tahkikat memuru şahadet verdi

   Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır’ın huzurunda dün görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Egemen Metay meselenin tahkikat memuru olan Mustafa Meren’i tanık olarak dinletti.


   Lapta Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Meren, zanlı 1 Nihat Aslan ve zanlı 2 Abdurrahman Kurtgöz’ün 18 Kasım 2012 tarihinde Lapta’da meydana gelen “ırza geçme”, “kasti hasar” ve “ciddi darp” suçlarından methaldar olduklarını kaydetti.


   Olayın 18 Kasım tarihinde 15.30-19.30 saatleri arasında Lapta’da yarım inşaat binanın zemin katındaki salonda meydana geldiğini kaydeden Meren, iki zanlının, Lefkoşa’da ikamet eden 16 yaşındaki genç kızı, ciddi şekilde darp ettikten sonra, iç çamaşırını yırtıp kasti hasara uğratıp, birer kez ırzına geçtiklerini kaydetti.


   Olayın bilgilerine gelmesinin ardından iki zanlıyı tutukladıklarını kaydeden polis memuru Meren, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme uzmanlarıyla birlikte olayın yaşandığı yere giderek incelemede bulunduklarını ve uzmanların meseleyle ilgili birçok emare bularak zapt ettiğini belirtti. 


   Meselenin ciddi olduğuna dikkat çeken Meren, alınması gereken ifadeler ve daha bulunması gereken emareler olduğuna dikkat çekerek, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. 
   Bu talebe itiraz olmayınca, Yargıç Şerife Katip Kır da, tahkikat memurunun şahadetini ve meselenin ciddiyetini dikkate alarak, istenilen tutukluk emrini verdi.