Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü mezunlarının resim sergisi 24 Nisan-2 Mayıs 2014 tarihleri arasında Naci Talat Vakfı Barış ve Dostluk Evi'nde yapılacak.

Sergimiz 24 Nisan 2014 de saat 18.00 da açılacak.

Sergiden elde edilecek gelir “Kanser Hastalarına Yardım Derneği”ne bağışlanacak.

24 Nisan- 2 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sergimize tüm halkımız davetlidir.

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, her yıl iki öğrenci sergisi düzenler.

Her iki sergi de profesyonel olarak hazırlanmakta; çalışmalar, öğrencilerin bireysel gelişim aşamaları ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeleriyle sonuçlandırılmaktadır.

Her yıl düzenlenen sergilerde seçilen konular farklılık gösterir. Mezuniyet sergimize; her mezun bireysel tercihlerini, aldıkları akademik eğitimle bütünleştirerek, kendini bir adım sonrasına yani üniversiteye hazırlamaktadır.

Bu hazırlanma aşamasında, portfolyo, farkındalıkları olan, yaşadığı ortamda kendini güçlü bir birey, yetenek olarak, kendilerinden emin bir duruma gelmeyi amaçlayarak çalışmalarını planlamaktayız.

Geleneksel olan ve her sene Nisan ayında düzenlenen mezuniyet sergimiz, 12. sınıf öğrencilerimizin gurup olarak verdikleri kararlarla hazırlanır.

Her sene değişik konular ve düzenlemelerle oluşturulan bu sergilerin sosyal sorumluluk yönü de göz ardı edilmez.

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinin son sınıf öğrencileri; yani eğitim sistemimize göre konuşursak 12. Sınıf öğrencileri:

CELAL ATİKLER
, SADIK BORAL, ECEM EVREM, BUĞRA GÖKSU, DİRENÇ HAS, İREMSU KARAKEÇİ, VEDİA SÜTCÜOĞLULARI, MELEK YEMENİCİ.

Sekiz Mezunun bireysel çalışmalarının yer alacağı sergide Okulumuz Atölye Derslerinde 2013-2014 öğretim yılında yaptıkları çalışmalardan seçmeler yer alacak.

Mezunlar çalışmalarında konuları seçerken farklılıklarını ve bireysel olarak gelişmelerini de sergide ortaya koyacaklar.

Bu yılki mezuniyet sergimiz, Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına yapılacak ve sergiden elde edilcek gelirin büyük oranı Kanser Hastalarına Yardım Derneği'ne bağışlanacaktır.