DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI İLE İSLAM KALKINMA BANKASI İŞBİRLİĞİNDE “FIRSATLAR ADASI” SLOGANIYLA DÜZENLENEN FORUMDA, YABANCI YATIRIMCILARLA YERLİ İŞADAMLARI BİRARAYA GELDİ

FORUMA, CUMHURBAŞKANI EROĞLU İLE İİT GENEL SEKRETERİ İHSANOĞLU DA KATILIYOR

Dışişleri Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Kalkınma Bankası ortak organizasyonunda “fırsatlar adası” sloganıyla düzenlenen “Kuzey Kıbrıs’ta Yatırım” konulu forum Girne Acapulco Otel’de başladı.

Ülkedeki yatırım potansiyelini yabancı yatırımcılara tanıtmayı amaçlayan foruma, İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) üye ve gözlemci ülkelerde faaliyet gösteren ticaret ve sanayi odaları başkan ve üyeleri ile yatırımcı ve işadamları katılıyor.

Kuran okunmasıyla başlayan “Kuzey Kıbrıs’ta Yatırım Forumu”nda sırasıyla Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Ahmad Mohammed Ali, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yakıcı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan İrsen Küçük ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşma yapacak.

Foruma Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı bakanlar, siyasi parti başkanları, milletvekilleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katılıyor.

Konuşmaların ardından Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ile İslam Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Ahmad Mohammed Ali ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Forum ise, kahve arasının ardından saat 12.00’de oturumlarla devam edecek ve akşam saatlerinde tamamlanacak. “Kuzey Kıbrıs’ın yatırım bölgesi olarak gösterilmesi ile ilgili fikirler” ve “Yatırım bölgesi olarak Kuzey Kıbrıs: Ada yatırıma ne gibi imkanlar sunuyor ve bu potansiyel siyasiler tarafından nasıl desteklenebilir” konularında oturumlar gerçekleştirilecek.

Forumun, Kuzey Kıbrıs’taki yatırım olanaklarının duyurulması ve Kıbrıslı Türk işadamları ile İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye kardeş ülke yatırımcıları arasındaki işbirliğinin daha da ilerlemesine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Forum çerçevesinde yarın katılımcı işadamları saat 09:30’dan itibaren proje ile ilgili yerleri ve serbest ticaret bölge alanlarını ziyaret edecek.

YAGA DA STANDLAR KURDU

Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) da, forumda kurduğu 30 stantta 50 civarındaki projeyi yabancı yatırımcılara tanıtıyor.

BRTK'dan canlı yayınlanan Forum, sümültane tercümeyle aktarılıyor.