Kundaklamadan 3 Kişi Tutuklandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da eş zamanlı 2 oto galeri ve bir Finas ofisinin kundaklanması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında 3 kişi daha tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Öjen Açıkada olayla ilgili bulguları aktardı. Açıkada huzurda bulunan zanlılar Evren Baysali Eren Baysal ve Ozan Ögeyik’in 19 Şubat tarihinde meydana gelen “Kundaklama ve Kasti Hasar” meseleleriyle ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada, olayla bağlantıları olduğu şüphesi ile tutuklandıklarını söyledi. Polis zanlıların polise ifade veren 2 tanık tarafından isimlerinin verildiğini bu doğrultuda başlatılan arama neticesinde Girne’de tespit edilerek tutuklandıklarını belirtti. Zanlı Evren Baysal’ın tanıklardan birine suçunu itiraf ettiğini de belirten Polis olay yerlerinden alınan kamera görüntülerinde kiralık bir aracın tespit edildiğini ve konu aracı kiralayan şahsın Vasvi Savaş olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Polis Vasfi Savaş’ın başka bir meseleden tutuklu bulunduğunu ve yapılan sorgulamasında aracı zanlı 1’e kullanması için verdiği yönünde ifadede bulunduğunu belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak 3 şahsın daha arandığını ve soruşturmanın kurulan özel ekip tarafından titizlikle yapıldığını belirterek zanlıların soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.



Polis şahadetinin ardından söz alan zanlılar olaylarla hiçbir bağlantıları olmadığını ve suçsuz olduklarını savundular.
Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların methaldar oldukları suçun çok ciddi olduğunu ve bağlantıları olup olmadığının ortaya çıkarılması için polise bir fırsat vereceğini belirterek soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmalarına emir verdi.