Kumar oynamak amacıyla Kuzey Kıbrıs’a gelen Bahri Şahpolat ve Ferit Nazım Kalkanel isimli turistler, hile yaparak, 35 bin dolar çalmakla suçlanıyor.
   Ziyamet Polis Karakolu’na yapılan şikayet üzerine biri yurt dışına çıkmak üzereyken, diğeri ise kaldığı Kaya Artemis Otel’de tespit edilerek “Hileyle sirkat” suçlamasıyla tutuklandı.
   Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar, polise tepki göstererek “Bunun kanıtı var mı?” diye sordular ve iddianın ispatlanamayacağını söylediler.
   Meseleyle ilgili geniş çaptaki soruşturmasını sürdüren polis, olaya bağlantısı olduğuna inandığı 2 kişinin de peşine düştü. 
   Bahri Şahpolat ve Ferit Nazım Kalkanel isimli zanlılar, dün, Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerine tahkikat amaçlı 3’er gün tutukluluk emri temin edildi. 
   İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Ziyamet Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Raif Safa’yı, meselenin olgularını aktarması için yeminli şahadete çağırdı.
   Tanık polis Raif Safa, zanlıların, 8 Ekim 2012’de Bafra’daki Kaya Artemis Otel’de, aranmakta olan iki şahısla birlikte, poker isimli kumar oyununu oynadıkları bir sırada, kartları jiletle işaretleyip hile yaparak, 35 bin dolar sirkat ettiklerini söyledi. 
   Zanlı Bahri Şahpolat’ın Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmak üzereyken tasarrufunda 10 bin 950 dolarla tespit edilerek tutuklandığını kaydeden Raif Safa, Ferit Nazım Kalkanel’in de tasarrufunda bin 800 dolar ile bozdurmak amacıyla tuttuğu 8 bin 470 dolarlık fişlerle bulunarak tutuklandığını anlattı.

“İspatlayamazlar”

   Mahkemede kendi kendilerini savunan Bahri Şahpolat ve Ferit Nazım Kalkanel, aleyhlerine yöneltilen suçlamaları reddetti ve ilginç açıklamalarda bulundu.
   Kıbrıs’a iner inmez kumar oynamaya gittiklerini söyleyen iki turist, tasarruflarındaki paraların kendilerine ait olduğunu belirterek, suçsuz olduklarını anlattı.
   Bahri Şahpolat, “Ben 11 bin 500 dolarla Kıbrıs’a geldim. Bir arkadaşımla kumar oynadım, 500 dolar harcadım.  Kasadan para almadım. İspat yok. Suçum varsa kanıtlansın. Parayı aldığıma dair de ispat yok. Ayrıca, gittiğim bir ülkeden istediğim zaman çıkar giderim. Kimseye de sormam” dedi. 
   “İyi değilim” diyerek hastaneye sevkini isteyen Ferit Nazım Kalkanel isimli zanlı da, polisin elinde somut bir delil olmadığını iddia etti. 
   Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlıların, tahkikatın selameti açısından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.
   Ayrıca zanlı Ferit Nazım Kalkanel’in de doktor kontrolünden geçirilmesi için direktifte bulundu.