GENEL BAŞKAN BAŞBAKAN KÜÇÜK’TEN KAŞİF’E TEPKİ

“UBP’Yİ, BÜTÜN CAMİAYI DAVA ETTİ… YETKİLİ KURULLARI ÇİĞNEYEREK YARGIYA BAŞVURMASI UBP’LİYİM DİYEN HİÇKİMSENİN SİNDİREBİLECEĞİ BİR ŞEY DEĞİL”

“SONUÇ NE OLURSA OLSUN PARTİLİYİM DİYEN HERKESİ SAĞDUYUYA VE PARTİMİZ TÜZÜĞÜ GEREĞİ DAVRANIŞA DAVET EDİYORUM”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük,  Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif’in mahkemeye başvurmasını, “Genel Başkan olmak istediği bir partinin yetkili kurullarını çiğneyerek yargıya başvurması, UBP’liyim diyen hiç kimsenin içine sindirebileceği bir şey  değil” sözleriyle eleştirdi.

UBP Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük yazılı açıklamasında, 21 Ekim’de yapılan 19. Olağan Kurultay’da kendisiyle yarışan Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif’in tüzüğe rağmen Parti Meclisi’ni yok sayarak yargıya başvurduğunu belirterek, yargıya duyduğu sonsuz güvene rağmen bir partili olarak bundan büyük üzüntü duyduğunu vurguladı.

SİNDİRİLEBİLECEK BİRŞEY DEĞİL

“Bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görülen Sayın Kaşif’in dosyaladığı tek taraflı ara emri dilekçesi ile ilgili bana ve partime yapılan tebligatlarda, açılan davada ilk davalının Ulusal Birlik Partisi olduğunu gördüğüm zaman üzüntüm ve kederim misliyle arttı” diyen Küçük, “Sayın Kaşif Genel Başkanı olamadığı Ulusal Birlik Partisi’ni, dolayısıyla da bütün camiayı dava etmiş, mahkemeye vermiştir. Genel Başkan olmak istediği bir partinin yetkili kurullarını çiğneyerek manevi kişiliğini mahkeme koridorlarına taşımak, UBP’liyim diyen hiç kimsenin içine sindirebileceği bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

Kurultaya giden süreçte “birlik, beraberlik ve sevgi” diyerek yarışan bir adayın, bir milletvekilinin ve eski bir bakanın UBP’yi mahkemeye vermesi yetmezmiş gibi, dilekçesinde dava masraflarının da partiye ödetilmesini talep ettiğini kaydeden Küçük, şunları ekledi:

“Üzülerek belirtmeliyim ki Sayın Kaşif, 37 yıllık şanlı tarihinde böyle bir olaya şahit olmamış Ulusal Birlik Partisi’ne Genel Başkan olabilecek kadar UBP’li olmadığını göstermektedir.

Bu süreçte sonuç ne olursa olsun, partiliyim diyen herkesi sağduyuya ve partimiz tüzüğü gereği davranışa davet etmeyi Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı olarak görev addederim.”