Başbakan İrsen Küçük, hükümet olarak Güzelyurt-Lefke bölgesine büyük önem verdiklerini belirterek, bölgede

“Güzelyurt-Lefke duble yolu, Gemikonağı-Yeşilırmak yolunun yeniden yapılması ve  buna bağlı olarak Taşpınar yolunun yapılması” olmak üzere üç büyük

yatırım olan yol projelerini hayata geçireceklerini söyledi. 

Lefkoşa-Güzelyurt duble anayolunun ışıklandırılmasının da bu yılın programında olduğunu ve Güzelyurt altyapı çalışmalarının süreceğini ifade eden Küçük, Güzelyurt bölgesinin 2014’te Anavatan Türkiye’den gelecek su ile de daha da gelişeceğine ve çok daha iyi noktaya geleceğine inanç belirtti.

Küçük, Güzelyurt ve Gazimağusa’da Maraş bölgelerinde seracılığın geliştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını, bunun da gelişen turizmin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılması için çalıştıklarını ifade ederek, Türkiye’den gelecek suyun en sağlıklı ve verimli şekilde ülke yararı için kullanılacağını kaydetti.

UBP Genel Başkanı Küçük, UBP’nin 21 Ekim’de yapacağı kurultaydan her zaman olduğu gibi yine UBP’nin güçlü çıkacağını belirterek, partililere; “Partinin bütünlüğünü hiçbir zaman bozdurmayız ve ona müsaade etmeyiz. O bakımdan rahat olabilirsiniz” diye seslendi.

Başbakan İrsen Küçük, Ahmet Çaluda başkanlığındaki UBP Güzelyurt İlçe Yönetim Kurulu heyetini kabul etti.

Başbakanlıkta yer alan görüşmede, UBP Güzelyurt İlçe Kongresi’nde seçilen yeni yönetim kurulu, görev dağılımını yapmasının ardından UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda başkanlığında, UBP Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük’ü ziyaret ederek, 21 Ekim’de yapılacak olan kurultayda Küçük’e tam destek vereceklerini yineledi.

Görüşmede, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu da hazır bulundu.

UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Milletvekili Ahmet Çaluda, kongre sonrası oluşan yeni ilçe yönetim kurulu olarak Küçük’ü ziyaret ederek, desteklerinin tam olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi.

Çaluda, bunun yanında Güzelyurt ilçesinde sıkıntılar olduğunu, narenciye, sosyal konutlar bölgesi, sanayi siteleri ve yol sıkıntılarının bulunduğunu ifade ederek, bu sorunların giderilmesinin, bölgeye hizmet götürülmesinin görevleri olduğunu kaydetti.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük de, UBP Genel Başkan ve adayı olarak Güzelyurt İlçe Yönetimi’nin kedisine verdiği desteğe teşekkür ederek, Güzelyurt ve Lefke’nin aktif bir bölge olduğunu, bazı sıkıntılarının olduğunu ancak çözümlenemeyecek sıkıntı bulunmadığını ifade etti.

Küçük, ülkenin sıkıntılarının çözümlenmesi ve halkın ekonomik gücünün artırılması için çalıştıklarını, bu kapsamda Güzelyurt-Lefke bölgesine yönelik de büyük projeler hayata geçirmeyi planladıklarını ifade ederek, bölgede üç büyük yol projesi planladıklarını, bunlardan en büyüğü olan Güzelyurt-Lefke duble yolunun ihalesinin Ankara’da yapıldığını, Gemikonağı-Yeşilırmak yolu için KKTC’de ihale açıldığını, bu proje içerisinde Taşpınar yolunun da yer aldığını kaydetti.

Bu projeler içinde Lefkoşa-Güzelyurt anayolunun ışıklandırılmasının da bulunduğunu ve bu yılın programında yer aldığını ifade eden Küçük, Güzelyurt’a yönelik altyapı yatırımlarının sürdüğünü, 2014’te Anamur’dan gelecek olan suyun da bölgeye büyük getirisi olacağına vurgu yaptı.

Küçük, suyun gelmesiyle bölgenin kalkınacağına inanç belirterek, ayrıca seracılığın da geliştirilmesi için Tarım Bakanı Amcaoğlu’nun çalışmalar yaptığını anlattı.

Güzelyurt ve Maraş bölgelerinde turizm ihtiyacını da karşılayacak şekilde seracılığın geliştirilmesi için çalışmalar yapıldığını, buna Tatlısu’nun da eklenebileceğini ifade eden Küçük, yeni gelecek kaliteli suyla seracılığın geliştirileceğine inanç belirtti.

UBP KURULTAYI

UBP Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük, UBP’deki kurultay çalışmalarına da değinerek, kurultayın tüzük gereği her iki yılda bir yapıldığını, bu yıl da önümüzdeki iki yıl için parti yönetiminin belirleneceği kurultayın yapılacağını belirtti.

Küçük, kurultay sonrası partide görev alacak partililerin 2014 yılında yapılacak olan seçimlerde çalışacağını, amaçlarının; 2014 yılında UBP’nin yeniden tek başına iktidar olarak sandıktan çıkması olduğunu vurguladı.

2014’te genel seçimler ile yerel seçimlerin aynı yıla denk geldiğini, bu iki seçimin birlikte yapılması için de Meclis kararına ihtiyaç duyulduğunu, ancak karar alınmazsa iki seçimin ayrı ayrı yapılacağını anlatan Küçük, ayrı yapılsa da 2014’ün iki büyük seçimin yılı olduğuna dikkat çekti ve partililere büyük görevler düştüğünü söyledi. 

“PARTİNİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZDURMAYIZ”

İrsen Küçük, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Desteğinize teşekkür ederim. Kurultay partimizin kurultayıdır... Kurultaydan her zaman UBP güçlü çıkar, bu gücü de sizden alır. Çeşitli kademelerde bazı yarışlar yapabiliriz, ama seçimler bittikten sonra yine kardeşçe dostça arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettirir. Kurultay çalışmalarımız seçimli olacaktır, ama seçimden sonra yine UBP ailesi içerisinde çalışmalarımızı birlikte sürdüreceğiz ve omuz omuza yine partimizin tek başına iktidar olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu konuda her hangi bir tereddüdümüz ve sıkıntımız olmayacaktır, çünkü bir yarış yapılıyorsa bu parti içerisindedir. Partinin bütünlüğünü hiçbir zaman bozdurmayız ve ona müsaade etmeyiz. O bakımdan rahat olabilirsiniz.”