Başbakan İrsen Küçük, Hakkari’de teröristlerce düzenlenen saldırı girişimi sonucu 6 asker ve 2 geçici köy korucusunun şehit olması, 15 asker, 1 geçici köy korucusu ve 5 vatandaşın da yaralanması nedeniyle TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a mesaj gönderdi. 

Başbakanlık’tan verilen bilgiye göre, Başbakan Küçük mesajında şöyle dedi:

“Hakkari’nin Geçimli köyündeki karakola yönelik teröristlerce düzenlenen hain saldırı girişimi sonucu 8 evladımızın şehit ve 21 evladımızın da yaralı olduğunu büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum.

Hain teröristler ve ona destek veren çevreler bilmelidir ki Türkiye’deki güven ve istikrar ortamını bozmaya, büyüyen Türkiye’nin yükselişini durdurmaya Türk milletinin huzurunu taşırmaya güçleri asla yetmeyecektir.

Bu mübarek ayda Anavatan Türkiye’nin acısını Kıbrıs Türk halkı yürekten paylaşmaktadır. Kıbrıs Türk halkı olarak terörü ve bu hain saldırıyı şiddetle kınarız.

Bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, başta şahsınız olmak üzere şehitlerimizin kederli ailelerine ve Büyük Türk milletine başsağlığı ve metanet, yaralılara  acil şifalar dilerim.”