BAŞBAKAN KÜÇÜK: “KAZANIMLAR ANLAŞMAYA KATKI ORTAMLARINDA SAMİMİYETLE KULLANILACAK”

“HAYAL ETMEK BAŞARIYA ULAŞMANIN SİHİRLİ ANAHTARI”

Başbakan İrsen Küçük, “adadaki doğalgaz ve petrol projelerinin kazanımlarını adada varılacak bir anlaşmaya olumlu katkı ortamlarında samimiyetle kullanacaklarını” söyledi.

Küçük, bundan “hakların gaspına müsaade edilmeyeceği konusunda KKTC ve Türkiye’nin uyarılarına kulak tıkayan ve kendileriyle hiçbir hak paylaşımına yanaşmayanların”  emin olmasını istedi.

Başbakan İrsen Küçük, Türkyurdu-1 Arama Kuyusu’nda sondajın başlaması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkı bir onur, gurur gününü daha yaşadığını belirterek, bu mutluluğu yaşatanlara teşekkür etti ve yarınlara çok daha umutlu ve güvenle baktıklarını kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının tarihsel süreçteki yaşam mücadelesine işaret eden ve bu zorlu süreçte hep Anavatan Türkiye’nin maddi ve manevi katkılarıyla mutlu günlere ulaştıklarını anlatan Başbakan Küçük, ekonomik yönden kendine yeten bir KKTC yaratma çalışmalarını da yine Türkiye’yle el ele başaracaklarından emin olduğunu söyledi.

“HAYAL ETMEK BAŞARIYA ULAŞMANIN SİHİRLİ ANAHTARI”

Hayal etmenin başarıya ulaşmanın sihirli anahtarı olduğunu ifade eden Başbakan Küçük, 50 yıl önce can güvenliği olmadığı için tarlasına gidemeyen, hayvanını güdemeyen halkın yaşamaya çalıştığı bu topraklarda bugün ekonominin yeni ufuklara uzanmasına olumlu katkılar sağlayacak petrol ve gaz kaynaklarına ev sahipliği yaptığına dikkat çekti.

Başbakan İrsen Küçük, şöyle konuştu:

“İnancım odur ki;  petrol ve gaz zenginliklerinden pay alacak olan, toprakları berrak sularla beslenecek, insanları kaliteli içme suyuna kavuşacak olan KKTC’yi, bu projelerin planlandığı şekli ile birer birer hayat bulmasıyla çok kısa bir sürede özlenen, hedeflenen refah seviyesine ulaşacaktır.

Daha mutlu, daha güzel yarınlara ulaşmamız hedefinde, her alanda karşılıksız katkılarını esirgemeyen bölgemizin parlayan yıldızı TC, KKTC’nin tarihine önemli not düşen projelerin mimarı, başta Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesinde görev alan bakanlarına, bürokratlarına bir kez daha hükümetim ve halkım adına teşekkür etmek isterim.”

Başbakan Küçük, Türkyurdu-1 kuyusuna vurulacak ilk arama darbesinin, mutlu sonuçların habercisi olacağına inandığını belirterek, TPAO’ya başarı diledi.

Küçük, “müzakere süreci devam ederken Rum Yönetimi’nin, adanın güneyinde tek yanlı icra ettiği sondaj faaliyetleri karşısında, Kıbrıs Türklerinin ortak sahibi oldukları ada ve çevresindeki doğal kaynaklar üzerindeki eşit haklarını muhafaza etmeye yönelik, Türkiye ve KKTC arasında gerekli anlaşmaların, en üst düzeyde imzalandığını ve hükümetince ilgili kararların üretildiğini” kaydetti.

“HAKLARIN GASBINA MÜSAADE EDİLMEYECEK”

“Haklarının gaspına müsaade edilmeyeceği konusunda hem KKTC, hem de Türkiye Cumhuriyeti tarafından yapılan tüm uyarılara kulak tıkayanlar, bizimle hiç bir hak paylaşımına yanaşmayanlar emin olabilirler ki KKTC olarak bizler, böylesi projelerinin kazanımlarını adada varılacak bir anlaşmaya olumlu katkı ortamlarında samimiyetle kullanacağız” diyen Başbakan Küçük, adadaki tüm kaynakların, bu topraklarda yaşam süren halkların barış içinde, huzur ve güven ortamında solumalarının teminatı olmasını diledi.

Küçük, Anavatan-Yavruvatan kardeşliğinin, birlikteliğinin ürünü diye nitelediği sondajın özelde KKTC, genelde Türk dünyasına hayırlara vesile sonuçlar yaratacağına inancını da dile getirdi.