UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük kurultay çalışmaları kapsamında Girne’de delegelerle bir araya geldi.

Küçük’ün UBP Genel Başkanlığı adaylığıyla ilgili basın ofisinden verilen bilgiye göre, Küçük’e, Girne bölgesi ziyaretinde, Meclis Başkanı Hasan Bozer, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Girne İlçesi Örgüt Başkanı Nejdet Numan da eşlik etti.

NUMAN

Girne Örgüt Başkanı Nejdet Numan, ziyarette yaptığı konuşmada, UBP’yi daha da büyük bir parti haline getirmek için çaba sarf ettiklerini belirterek kurultayın artık formalite icabı gerçekleştiğini kaydetti.

KÜÇÜK

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük de ülke için hizmeti ciddiye aldıklarını belirterek, her görevi gününde yapma çalışması içerisinde olduklarını, bu nedenle de Kurultayın da zamanında tüzük gereği gerçekleşeceğinin altını çizdi.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Küçük seçimler öncesinde çeşitli yorumlar ve anketler yapılabileceğine işaret ederek; ancak nihai ve son kararın sandıktan çıkacağının altını çizdi.

KADEM’e yaptırılan kamuoyu araştırmasının sonucunun bugün açıkladığını söyleyen Küçük, anket  sonuçlarına ilişkin  ayrıntıları da aktardı.

“GAZİMAĞUSA’DA HEDEF YÜZDE 52 OY ORANI”

Küçük, yarın ve Cuma  akşamı Gazimağusa’da olacağını da belirterek, hedeflerinin Gazimağusa’da en az %52 oy oranı olduğunu  tüm bunları gerçekleştirme hedeflerinde ilerlerken, devlet işlerini de ihmal etmediklerinin altını çizdi.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Strazburg ziyaretini hatırlatan Başbakan, bu ziyaretle birlikte AB ile de ilişkilerin daha ileriye taşındığını kaydederek; AB’ye sunacakları bazı projeler hakkında da bilgiler verdi.

AB ülkelerinden, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin iki rakip ülke olduğuna işaret eden  Küçük, bu nedenle de AB tarafından KKTC’ye karşı sürekli sorun çıkarıldığını vurguladı.

Başbakan, AB’den projelerine destek talep ettiklerini de söyledi.

Türkiye ile olan ilişkilerle ilgili olarak da Küçük, “Bugün Türkiye’nin neresine gitsek, eskisi gibi ilgi ile karşılanıyoruz” dedi.

Küçük, konuşmasında Türkiye’deki yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmelerde KKTC’ye temin edilecek olan su ve elektriği gündeme getirdiklerini ve bununla ilgili gerekli adımları attıklarını, son Ankara temaslarında LTB’nin de konuşulduğunu kaydetti.

Başbakan Küçük, bir başka projeleri olan yolların yenilenmesi ve yapımıyla da ilgili Türkiye’den alınan destekle çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizdi.