Kurultaya 46 gün kala UBP’de kılıçlar çekildi. UBP’nin Gönyeli’deki Ömerli’nin Yeri Restoran'ında bir çok bakanlık müdürü ve müsteşarlarının da katıldığı yemekli toplantı olay oldu. Yemekli toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kutultay süreciyle ilgili sert ifadeler kullandığı öğrenildi. Eroğlu’nun yemekte yaptığı konuşma ise bu güne kadar yaptığı en sert konuşma olarak değerlendirildi. Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif’in de katıldığı yemekli toplantıya Başbakan İrsen Küçük'ün yemeğe katılan bakanlık yetkililerinin isimlerini aldırdığı öğrenildi.


YEMEĞE KATILAN FİŞLENİYOR


Her ayın ilk Salı akşamı Gönyeli Ömerli'nin Restoranında gerçekleşen UBP zirvesinin dünkü yemeği eşi benzeri olmayan olaylara imza attı. Başbakan İrsen Küçük, kurultayda kendisi ile birlikte hareket eden bakanları aradı ve müdür ve müsteşarların yemeğe gitmemelerini engellemek için girişimde bulunduğu iddia edildi. Kıbrısmanset.com'a ulaşan bilgilere göre, başta İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün olmak üzere bazı bakanlar gece kendilerine bağlı daire müdürlerini tek tek telefonla arayıp yemeğe gidip gitmediklerini kontrol ettiği kaydedildi. Tüm baskılara rağmen Başbakan İrsen Küçük’ün yanında yeralan bazı bakanların müdür ve müsteşarları yemeğe katıldığı gözlemlendi. Başbakan Küçük’ün yemeğe Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif ile birlikte Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun katılacağını öğrenmesi üzerine böyle bir hamle yaptığı öğrenildi.


Kaşif “Değişim” dedi


Yemeğe ilk kez katıldığını söyleyerek konuşmasına başlayan Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, “arkadaşlar sizin yıllardır burada toplandığınızı biliyorum. Emekli olan ile halen görevde olan arkadaşların buluşması kadar verimli ve güzel bir şey olamaz. Mutlaka yeni müdür veya müsteşar olan arkadaşlar eski müdür ve müsteşarlarımızın tecrübelerinden yararlanacaktır.  Ülkede işler iyi gitmiyor. Bunun en yakın tanıkları sizsiniz. Vatandaşlar bütün gün kapılarınızda işlerinin biran önce hallolması için bekliyor. Bu sürecte UBP’ye gerekli olan değişimdir. Halkın sorunlarını çözmüş bir UBP ancak seçime gidebilir. Bu konuda bize destek olan yada olmayan tüm arkadaşlarımızı sevdiğimizi de burada söylemek istiyorum” dediği belirtildi.