Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, Ankara ziyaretinde Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, Kıbrıs Türk halkının, hayat pahalılığından kaynaklanan kayıplarının 2013-2015 Ekonomik Program paketi içerisinde yer alması yönünde mutabakata vardıklarını bildirdi.

Küçük, bu ziyarette Anavatan’dan gelecek olan su ile birlikte 200 Megavatlık elektrik enerjisinin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne getirilmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını söyledi.

“Biz günlük meselelerle değil büyük meselelerle uğraşıyoruz” diyen Küçük, Anavatan Türkiye ile yaşanacak herhangi bir sorunun milli davaya zarar verebileceği düşüncesiyle hareket ettiklerini ve Anavatan Türkiye ile ilişkileri geliştirdiklerini ifade ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin kendi hükümetleri döneminde en iyi süreci yaşadığını kaydetti.

İrsen Küçük Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, UBP Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük, UBP Kurultay Çalışmaları kapsamında dün Karaoğlanoğlu, Alsancak ve Lapta İlçe Örgütlerini ziyaret etti.

NEJDET NUMAN

UBP Girne İlçesi Örgüt Başkanı Nejdet Numan ziyaretlerde yaptığı konuşmada,  21 Ekim’de gerçekleştirilecek olan UBP Kurultayı’na yönelik olarak da Girne Karaoğlanoğlu İlçe Örgüt’ünün kararını verdiğini ve kararın “istikrardan yana, Başbakan İrsen Küçük’ten yana” olduğunu söyledi.

İRSEN KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük de konuşmasında, esas hedeflerinin; 2014 yılı genel seçimleri ve belediye seçimleri olduğunu belirterek, UBP Kurultayının, ilçe örgüt çalışmalarını tamamlaması açısından iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

Küçük konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu hazırlıkların akabinde hemen 2014 seçimlerinin gelmesi ve yerel seçimler bizim için büyük bir şanstır, büyük bir imkandır. En yaygın örgütlenmeyi biz yapıyoruz, ülkenin her köşesinde örgütlerimiz var ve iktidarda tek partiyiz. 2014 genel seçimlerine yeniden UBP’yi tek başına iktidar yapmak için hep birlikte sizlerle beraber seferber olacak ve çalışmalarımızı sonuçlandıracağız.”

Küçük, ülkenin birçok yöresine yatırımların sürdüğünü de belirterek, bölge ayrımı yapmadıklarını vurguladı.

Başbakan Küçük Karaoğlanoğlu’nun ardından beraberindeki heyet ile Alsancak ve Lapta örgütünü ziyaret etti.

İrsen Küçük burada yaptığı konuşmada da, Ulusal Birlik Partisi’nin misyonunun, “İktidar olmak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kalıcı eserler bırakmak” olduğunu belirterek, kurultay için değil, 2014 genel ve yerel seçimlerde tek başına iktidar olmak için çalıştıklarını söyledi.

Hizmetlerini tüm ülke geneline yaydıklarını anlatan Başbakan Küçük, bugün Metehan –Alayköy Yolu ile ile Yeşilırmak’ta yolların yapımını öngören iki projenin temellerinin atılacağını söyledi.

Anavatanla yaşanacak herhangi bir sorunun milli davaya zarar verebileceği düşüncesiyle hareket ettiklerini, Anavatan Türkiye ile ilişkileri geliştirdiklerini kaydeden Küçük, iki ülke arasındaki ilişkilerin kendi hükümetleri döneminde en iyi süreci yaşadığını kaydetti.

11 Ekim’de Hidden Garden’da düzenlenecek etkinlikle, Partinin 37’inci yaş gününü kutlayacaklarını dile getiren Küçük, “21 Ekim’de de kurultayımızı yapacağız. Her iki etkinliğe partililerin yoğun bir katılım göstereceğine inanıyorum. Bu partimizin parçalanacağını sananlara en iyi yanıt olacaktır” dedi.

UBP’nin hiç bir borcu olmadığını kaydeden Küçük, partinin yeni binasının yapılması için  gerekli kaynağın hazır olduğunu kaydetti.

Türkiye’den gelecek su projesine de değinen Başbakan İrsen Küçük, denize döşenecek boru hattının temel atma törenine katılmak için 13 Ekim’de Anamur’a gideceğini söyledi.

Ankara ziyaretinde Türkiye Başbakanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmede Kıbrıs Türk halkının hayat pahalılığından kaynaklanan kayıplarının 2013-2015 Ekonomik Program paketi içerisinde yer alması yönünde mutabakata vardıklarını belirten Küçük, bu ziyarette su ile birlikte 200 Megavatlık elektrik enerjisinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne getirilmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını söyledi ve “Biz günlük meselelerle değil büyük meselelerle uğraşıyoruz” dedi.

Başbakan İrsen Küçük, tüm halkı kucaklayan, şeffaf ve kurumsallaşmış büyük UBP’yi yaratmak için çalıştıklarını belirterek, kendilerine gösterilen ilginin bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Başbakan Küçük, 21 Ekimde yapılacak kurultayda kendisine destek veren Girne bölgesi delegeleri ve partililere de teşekkür etti.

Küçük, Girne ziyareti kapsamında Merit Crystal Cove Otelde gerçekleştirilen yemeğe de katıldı.