KÜÇÜK:  “2007 YILINDAN BU YANA EKONOMİK AÇIDAN BÜYÜK SIKINTILAR YAŞANDI. UBP’NİN İKTİDARA GELMESİYLE TEDBİRLER ALINARAK EKONOMİDE RAHATLAMA SAĞLANDI”

Başbakan İrsen Küçük, 2007 yılından bu yana KKTC’de ekonomik açıdan büyük sıkıntıların yaşandığını ancak Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) iktidara gelmesiyle süratle bazı tedbirler alarak ekonomiye rahatlama sağladığını belirtti.

Başbakan İrsen Küçük köy ziyaretleri çerçevesinde Akdoğan’a giderek bölge halkıyla bir araya geldi ve düzenlenen bölgesel toplantıda hükümet icraatlarını anlattı.

Başbakan Küçük, konuşmasında Kıbrıs meselesine de değinerek, müzakerelerin zor koşullarda devam ettiğini, Rum tarafının barışa karşı isteksiz olduğunun ortada olduğunu belirtti.

KONUŞMALAR

Toplantıda ilk olarak konuşan Akdoğan Belediye Başkanı Adem Ademgil UBP’nin göreve geldiğinde enkaz bile değil kül teslim aldığını savunarak, hükümetin o tarihten bu yana yoğun uğraşlar vermekte olduğunu ifade etti.

UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Dr.Ahmet Eti de kötü bir dönemde iktidara geldiklerini, ancak hayata geçirilen çalışmalar sayesinde altyapıya çeşitli yatırımlar yaptıklarını, bazı yasaları çıkardıklarını, Türkiye’den gelecek su projesini hayata geçirdiklerini ve dünya çapında bir havaalanına kavuşmak için çalışma içinde olduklarını belirtti.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük ise UBP’nin 3 yıl önce tek başına iktidara gelmesinden bu yana hükümetin yaptığı  icraatları anlatarak bu çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Başbakan Küçük, özellikle 2007 yılından bu yana ekonomik açıdan büyük sıkıntıların yaşandığını ancak UBP’nin iktidara gelmesiyle süratle bazı tedbirler alarak ekonomiye rahatlama sağladığını vurguladı.

Parti olarak ekonomik  kalkınma  açısından Turizm ve Eğitim alanına öncelik gösterdiklerini belirten Başbakan İrsen Küçük, 2010 yılından itibaren Turizm,Eğitim, Hayvancılık ve Sanayinin hareketlenmesi kararını aldıklarını ve bu sektörlerde istenilen noktaya vardıklarını söyledi.

Yaşanan bu olumlu gelişmelerin yanında Anavatan Türkiye ile ilişkilerin de en üst seviyede olduğunu ifade eden Küçük, Türkiye ile birçok ekonomik anlamda görüşmelerin devam ettiğini, Anadolu suyuna ulaşma noktasına gelindiğini, Geçitköy Barajı’nın temellerinin atıldığını , Türkiye’den kabloyla elektrik enerjisinin getirilmesinin söz konusu olduğunu açıkladı.

Konuşmasında Kıbrıs meselesine de değinen Başbakan Küçük müzakerelerin zor koşullarda devam ettiğini, Rum tarafının barışa karşı isteksiz olduğunun ortada olduğunu belirtti.

Hristofyas’ın tutumunun karşısında Türk tarafının daha fazla beklemesinin mümkün olmadığını ve gerek petrol arama gerekse sondaj çalışmaları konusunda Türk tarafının da gerekeni yaptığını kaydetti.