“ÜRETİCİ İÇİN KUZEY IRAK’TA PAZAR VE UMUT VAR”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın (KTSO), “North Cyprus” markası altında, Erbil’de organize ettiği “Irak Agrofood Tarımsal Gıda Fuarı”ı katılımcıları bölgenin pazar açısından verimli ve ihracat için umut vaat ettiğini söyledi.

KTSO açıklamasına göre, Oda üyesi katılımcılar, bölgenin pazar açısından önemli olduğunu ve buraya mal satabileceklerini dile getirerek, “Sanayi üretimleri yok ve dışa bağımlı bir yapıları var. Piyasaya ağırlıklı olarak Türk ürünleri hakim. Özellikle kaliteden çok fiyatın önemli olduğu bir pazar” dedi.

Oda Sanayi Geliştirme Uzmanı ve Fuarlar Koordinatörü Feriha Bıyıkoğlu, İlk kez katılım gerçekleştirilen Erbil’deki fuarın başarılı geçtiğini belirterek; “İyi kontaklar kuruldu. Bazı katılımcılar mevcut müşterileriyle görüşme imkanına kavuştu. Pazar büyük ve talep ilk fuara olmasına rağmen iyi sayılacak seviyede. Özellikle temizlik kağıtları, tavuk-yumurta ve zeytin ile zeytin yağımıza ilgi yoğundu. Devlet yetkililerini de burada yanımızda görmek isterdik” diye konuştu.

Öte yandan fuarın üçüncü günü Kerkük Ticaret Odası Başkanı Sabahaladain Al-Salihi ve beraberindeki heyet Sanayi Odası’nın daveti üzerine Kuzey Kıbrıs stantlarını ziyaret ederek fuarda sergilenen ürünler hakkında tek tek bilgi aldı.

KTSO Basın Danışmanı Hüseyin Ezgin’in verdiği bilgiye göre, 65 metrekarelik kapalı alanda yer alan Kuzey Kıbrıs şemsiye standında beş üretici ve iki de birlik olmak üzere yedi firma fuara katılım gerçekleştirdi.

4 gün süren fuar boyunca katılımcılar, eski ve yeni alıcılarıyla görüşme fırsatı buldu.

KTSO şemsiye standı altında, Avunduk Süt Ürünleri  (Meriç), Akdeniz Narenciye İhracatçılar Birliği, Aydın Zeytin ve Zeytin Yağları, Atensa Kağıt Sanayi Ltd., Ergün Oza Ltd., Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği ile Mustafa Hacı Ali Ltd. Kırnı Piliçleri ve yumurta ürünleriyle yer aldı.

(HÖ) FOTOĞRAFLI