KTÖS YARIN 10 OKULDA 08.00-11.00 SAATLERİ ARASINDA UYARI GREVİ YAPACAK

ÖZHÜR: “ ‘UYDURUK’ GEÇİCİLİK SINAVINI REDDEDİYORUZ”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Mustafa Özhür, yarın Dikmen İlkokulu, Alsancak İlkokulu, Ş.Hüseyin Akil İlkokulu, Necati Taşkın İlkokulu, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu, Balıkesir Meriç İlkokulu, Hamitköy Dr. F.Küçük İlkokulu, Arabahmet İlkokulu, Geçitkale İlkokulu ve Minareliköy Ş.Mehmet Eray İlkokulu’nda grev yapacaklarını duyurdu.

Özhür yaptığı yazılı açıklamada, yarınki grevin 08.00-11.00 saatleri arasında yapılacağını belirterek, okullardaki öğretmen eksiklikleri nitelikli öğretmenlerle giderilene, hademe eksikliği olan okullara hademe atamaları yapılana ve okulların altyapı eksiklikleri tamamlanana kadar uyarı grevlerinin devam edeceğini söyledi.

Ulusal Birlik Partisi Hükümeti ile Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı okullardaki sıkıntıları çözme yerine partizanlık yapmakla suçlayan Özhür, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’a eleştirilerde bulundu. Özhür şöyle devam etti:

“Lefkoşa Arabahmet İlkokulu’na geçici olarak atadığınız bu iki kişinin ayrıcalıkları nelerdir?  Öğretmene tehdit savurarak politika yapmayı yeğleyen Sayın Atasayan, 79 tane genç öğretmen içerisinde yer alan bu iki öğretmenin Arabahmet İlkokulu’na nasıl görevlendirdiğini kamuoyuna açıklamak zorundadır.”

Hükümetin eğitimi kurultay hesaplarına alet ettiğini de ileri süren Özhür, “bu anlayış 79 tane öğretmen içerisinde iki kişiye geçici öğretmenlik görevi vermeyi başarırken, geriye kalanların da geçicilik sınavı adı altında yapmayı planladığı uyduruk sınava katılma zorunluluğu getirmek istemektedir” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın açıklamaları ve uygulamalarının kendi kendiyle çeliştiğini savunan Özhür, bunun kabullenilebilir bir durum olmadığını, “uyduruk” diye nitelediği geçicilik sınavını reddettiklerini vurguladı.

Bakanlık ve hükümete güvenlerinin kalmadığını ifade eden Mustafa Özhür, şöyle devam etti:

“Kamu Hizmeti Komisyonu sınavına şaibe bulaştı diyenler, şimdi şaibelerin alasını yapma girişimindedir. Yapılması gereken, öğretmenler arasında ayrıcalıklı kişiler yaratmak değil, büyük bir heyecanla görev bekleyen 79 öğretmenin okullara atanmasıdır.”