VAROĞLU: “BİZİM İÇİN ÖNEM ARZ EDEN DURUM İLK KEZ KIBRISLI TÜRKLER VE KIBRISLI RUMLAR BİRLİKTE OY KULLANMALARIDIR”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası(KTÖS) Avrupa Parlamentosu Seçimi’nde Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumların birlikte oy kullanacak olmasının adada bir çözüm bulunmasına katkı sağlayacağını iddia ederek oy kullanma hakkı olanları oy kullanmaya çağırdı.

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu ile Genel Sekreteri Şener Elcil, 5 Kıbrıslı Türk adayın da yer aldığı 25 Mayıs’ta Güney Kıbrıs’ta yapılacak Avrupa Parlamentosu Üyeleri Seçimi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Birliği’nin seçimlerde Kıbrıslı Türklerin de aday olabilmesi için baskı uyguladığını iddia eden KTÖS Başkanı Güven Varoğlu , “Bugün bizim için tatminkâr olmayan bir yapı olsa bile Kıbrıslı Türklerin Kıbrıslı Rumlarla birlikte oy kullanmalarının adanın birleşmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Varoğlu ayrıca pek çok yerel medya kuruluşunun Avrupa Parlamentosu Üyeleri Seçimleri ile ilgili etkinliklere sansür uyguladığını da iddia etti.

Varoğlu, “Tavrımız, insanlarımızın oy kullanması noktasındadır. Herhangi bir dadayı işaret etmiyoruz…Bizim için önem arz eden durum ilk kez Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar birlikte oy kullanmalarıdır” dedi.

ELCİL

KTÖS Başkanı Şener Elcil de pek çok medya kuruluşunun AP seçimleri ile ilgili açıklamalara sansür uyguladığını ileri sürdü.

Kıbrıslı Türklerin oy kullanmasını önemsediklerini ifade eden Elcil, “Bizim çağrımız Kıbrıslı Türklere oy verin çağrısı değildir, bizim çağrımız tüm Kıbrıslı Türklerin bu seçimlere katılıp oy kullanmasına dönüktür” dedi.

BASIN AÇIKLAMASI

Şener Elcil tarafından okunan basın açıklamasında da, KKTC ve TC yetkililerinin Avrupa Parlamentosu seçimlerini boykot için işbirliği yaptığı iddia edildi. “Türkiye yetkilileri ile kol kola, ağız birliği yaparak Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılımı boykot etmektedirler” denildi.

Kıbrıs Cumhuriyeti altındaki haklara sahip çıkmak ve Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin birlikte yaşayabileceğini gösterme açısından oy kullanmanın önemli olduğu ifade edilen açıklamada, “Kıbrıs’ta Kıbrıslıların ortak yaşayabileceklerini, işbirliği yapabileceklerini göstermek, Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki haklarımıza sahip çıkmak için 25 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılım çağrısı yapıyoruz” denildi.