Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) "öğrencilerin öğrenim göreceği sınıfların yetersiz olduğu gerekçesiyle" okullarda "çadır sınıf" eylemi başlatacağını açıkladı.


KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, "Nüfus yığılması nedeniyle çocukları koyacak sınıfı olmayan birçok okulumuzdan bir tanesi olan Çatalköy İlkokulu'ndan başlamak üzere çocuklarımızın eğitimi için Afrika coğrafyası şartlarında 'çadır sınıf' uygulamasına başlayacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşırız" dedi.


Elcil, eğitim yılının ikinci haftasına girilmesine rağmen öğretmen ve okul altyapısı sıkıntılarının devam ettiğini kaydetti.


"Sorunları erteleyerek yaratılan çıkmaz, tam bir kaosa dönüşmüştür" diyen Elcil,  ülkeye çalışmaya gelenlerin çocuklarını koyacak sınıf bulunmadığını, bu nedenle okul yöneticileri ve öğretmenlerin velilerle karşı karşıya kaldığını, güvenlik koşulları ve inşaatlar nedeniyle bu yıl, Kıbrıs Türk tarihinde ilk kez açılmayan okullar bulunduğunu belirtti.


OKULLAR HADEMESİZ VE ÖĞRETMENSİZ


Öğretmen sınavlarının da geç yapıldığını ve bunun sonucunda da okulların öğretmensiz kaldığını savunan Elcil, UBP Kurultayı hesapları nedeniyle hademe olarak işe alınanların Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığında sekreter olarak görevlendirilerek okulların hademesiz bırakıldığını savundu.