KTÖS GENEL SEKRETERİ ELCİL: “OKULDA VERİMSİZ BİR ÇALIŞMA ORTAMI VAR”

 Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda çarşamba günü başlattığı ve bugün de devam eden grevi kapsamında sendika yetkileri, bazı öğretmen ve velilerin katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, okuldaki çalışma ortamının verimsiz olduğunu, okul idaresi ile öğretmenler arasında iletişimsizlik yaşandığını ifade etti.

Elcil, eğitim yılı başından beri okulda sorunlar yaşandığını, çözüm yönünde adım atılmadığını belirtti.

Okuldaki çalışma ortamının verimsiz olduğunu savunan Elcil, okul idaresinin işbirliği çabası içinde olmadığını iddia etti. Okul idaresi ile öğretmenler arasında iletişimsizlik yaşandığını, idarenin öğretmenler ile toplantı yapmaktan kaçtığını iddia eden Elcil, müdürün öğretmenlere hademeler aracılığıyla yazılı talimatlar verdiğini savundu.

Bakanlığın okulda denetleme yaptırdığını söyleyen Elcil, denetim sonucu yazılan raporda okul idaresinin eksikliği olduğunun ortaya çıktığını iddia etti.

Elcil, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini, görüşmelerden sonuç alamadıklarını belirtti.

Gelinen noktada, yönetimin değişmesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bu değişimi sağlaması gerektiğini savunan Elcil, taleplerinin okul idaresinin açığa alınıp, kontrolü bakanlığın ele alması olduğunu kaydetti.

Yaşananlardan öğrenciler ve velilerin mağdur olduğunu söyleyen Elcil, bakanlığın sorunları çözmek için ivedilikle adım atmasını istedi.

Elcil’in konuşmasının ardından bazı veliler de yaşanan sorunları anlattı.