KTÖS, KKTC’nin, “Türkiye’nin bir alt yönetimi olduğunun bir kez daha hatırlatıldığını” savunarak, KKTC’nin bağımsız olduğunu söyleyen siyasetçilerin, “Bir televizyon yayınının durdurulması saldırısı konusunda ne düşündüklerini merakla beklediklerini” belirtti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’nin bir alt yönetimi olduğu, Merkez Bankası’nın, askerin, itfaiyenin, polisin Ankara hükümetleri tarafından idare edildiğini, ifade ve seyahat özgürlüğünün TC’nin verdiği izin oranında yapıldığı bizlere bir kez daha hatırlatıldı” iddiasında bulundu.

“Toplumun siyasi rehine olduğunu hatırlatan uygulamalarda bulunulduğunu” iddia eden Elcil, bunların, Ankara’nın etkisindeki siyasi partiler ve hükümetler tarafından sürekli perdelendiğini savundu.

“Corona Virüs salgınının”, ülkedeki siyasi rejimin durumunu “tüm gerçekliği ile” bir kez daha gözler önüne serdiğini ileri süren Elcil, adanın kuzeyinde demokrasinin, insan haklarına saygının, hukukun üstünlüğünün ve ifade özgürlüğünün Ankara hükümetinin izin verdiği oranda olduğunu savundu.

Elcil şöyle devam etti;

“Biz bu gerçekleri biliyor ve sorunun çözümünün Kıbrıs’ın birleştirilmesine dayalı özgürleşme olarak görüyoruz. Geçmişte AKP’nin saldırılarına karşı suskun kalanların, AKP’ye şirin görünmek için yağ çekenlerin ve her fırsatta KKTC’nin bağımsız olduğunu söyleyen siyasetçilerimizin ifade özgürlüğü ve siyasi irademize karşı yapılan bir televizyon yayınının durdurulması saldırısı konusunda ne düşündüklerini merakla beklemekteyiz.”