Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), bugün 10 okulda 3 saatlik uyarı grevi yaptı.

Dikmen İlkokulu, Alsancak İlkokulu, Ş.Hüseyin Akil İlkokulu, Necati Taşkın İlkokulu, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu, Balıkesir Meriç İlkokulu, Hamitköy Dr. F.Küçük İlkokulu, Arabahmet İlkokulu, Geçitkale İlkokulu ve Minareliköy Ş.Mehmet Eray İlkokulu’nda uyarı grevi yapıldı. Grev, 08.00-11.00 saatleri arasında yapıldı.

Özhür, TAK muhabirine yaptığı açıklamada, bu grevlerin bir “uyarı” olduğunu ve her gün bir zincir halinde eğitimde yaşanan sorunların çözümlenmesine kadar süreceğini belirterek, öğretmenlerin eğitimde yaşanan sıkıntılardan rahatsız olduğunu söyledi.

Özhür, eğitimde, “Öğretmen adaylarının görev yerine yollanması, partizanlıkla öğretmen ataması yapılması, okullardaki altyapı ile hademe eksiklikleri ve öğretmen diploması olmayan kişilerin geçici olarak görevlendirilmesinden” dolayı sıkıntılar olduğunu ifade ederek, bunları birer yanlışlık olarak gördüklerini ve bu sorunlar sonuçlanana kadar grevlerin süreceğini söyledi.

Grevleri nüfus çoğunluğundan dolayı sıkıntı yaşanan büyük okullardan başlattıklarını, bu grevleri sendika olarak yapacakları değerlendirmelerin ardından daha çok veya daha az okul ile devam ettireceklerini ifade eden Özhür, eğitimde bu kadar sorun varken ve sendika bu sorunlara karşı duyarlılıkla davranırken, Eğitim Bakanlığı’ndan hiçbir yetkilinin kendilerini aramadığını, görüşme istemediğini kaydetti ve kendilerinin diyaloğa açık olduğunu belirtti.