Kıbrıs Türk Öğretmenler (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal’a Vakıflar İdaresi’ne kira borcu olan yönetim kurulu üyeleri olup olmadığını sordu.

Elcil, Ersenal’a gönderdiği ve basınla da paylaştığı mektubunda Vakıflar İdaresi’ne kira borcu olan yönetim kurulu üyeleri varsa bu kişilerin isimlerinin ve borç miktarlarının açıklanmasını istedi.

Elcil, mektubunda Vakıflar İdaresi eski Yönetim Kurulu Başkanı Işılay Arıkan’la ilgili ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin kullanımında olan arazilerle ilgili sorular sorup bilgiler istedi. Elcil, “Yakın Doğu Üniversitesi ile Vakıflar İdaresi arasında her yıl belli sayıda ihtiyaçlı öğrencinin burslu olarak okutulması ile ilgili bir protokolün olduğu doğru mu? Son 10 yılda bu haktan yararlanarak ücretsiz olarak burs hakkı kazanan öğrencilerin isim listesini paylaşabilir misiniz?” sorularını  yöneltti.

Elcil, Ersenal’a “Vakıflar İdaresi’nin oluşturduğu “Hayır ve Sosyal İşler Fonu”ndan 2014 yılında kimlere yardım yapılmıştır?” sorusunu da yöneltti.

“Kıbrıs Türk toplumunun verdiği varoluş mücadelesinin en önemli adımlarından biri de vakıfların yönetiminin toplumumuza devredilmesidir” diyen Elcil, Vakıfların şeffaf, hesap verebilir ve amacına uygun yönetilmesinin temel hedef olması gerektiğini kaydetti.