Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS),  “Milli Eğitim Bakanlığı’nın  eğitimde ve okullarda devam eden sorunları görmezden  geldiğini” iddia etti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığın kolej giriş sınavları ile öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin maddi ve manevi olarak sömürülmesine çanak tuttuğunu, okullardaki sorunların çözümü konusunda da acizlik içinde olduğunu savundu.

Elcil, “Hala daha okullarına gitmeyen öğretmenlere sesini çıkarmayan, görevlerini yerine getirmeyen öğretmen ve yöneticilere partizanlık adına göz yuman bu yönetim anlayışıyla bir yere varılamayacağı açıktır” ifadelerini kullandı.

Elcil, ders yılı başından beri sendika olarak ortaya koydukları tüm iyi niyetli çaba ve girişimlere rağmen, Bakanlığın sorunların üzerini örtmeyi ve zaman kazanmayı tercih ettiğini,  Şht Ertuğrul İlkokulu’nda geçen perşembe gününden beri devam eden uyarı grevinin esas sorumlusunun Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu ileri sürdü.

Elcil, “devlet okullarına üvey evlat muamelesi yapıp,  özel okulları teşvik eden bir Eğitim Bakanlığı’nın eğitime vereceği hiçbir şey kalmadığını” savundu.

Elcil,  Şht Ertuğrul İlkokulu’nda nitelikli eğitim talebi ile devam eden uyarı grevinin sonuç alınıncaya kadar süreceğini bildirdi.