GÖKÇEBEL: “KIBRIS TÜRKÜ’NE HEM TAKSİM, HEM ÖLÜM GETİRİLMEK İSTENMEKTEDİR”

(T.A.K.) Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “yeni bir kurtuluş” gibi yansıtılmaya çalışılan yeni ekonomik programla “Kıbrıs’ın kuzeyini kolonize etmek”, Kıbrıs Türklerinin elinde kalan kurumları “peşkeş çekerek” işsizliği artırmak ve çalışanları daha da fakirleştirmenin amaçlandığını ileri sürdü.

KTOEÖS, “Her yeni paket yeni bir sömürge alanı yaratmıştır... Türkiye Hükümetleri ve işbirlikçi kukla hükümetlerin her ekonomik kurtuluş paketi halkımızı fakirleştiren, üretimden koparan, göçe zorlayan siyasi bir paket olduğu ortaya çıkmıştır” iddiasında bulundu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, “Ya taksim, ya ölüm politikası Kıbrıslı Türkler için hem taksim, hem ölüm ve yok olma politikasına dönüşmüştür” dedi.

Gökçebeş, UBP Hükümeti’nin, AKP’nin kuklası durumuna geldiğini ve kendi halkını idam sehpasına götüren bir ihanet içinde olduğunu iddia etti.

Tahir Gökçebel, yok edilme noktasına getirilen Kıbrıs Türklerinin bugün üretimden kopartıldığını, varlıklarına el konulduğunu, fakirleştirildiğini, demokrasilerine, nüfuslarına, eğitim ve kültürlerine müdahale edildiğini iddia etti.

Gökçebel, şöyle devam etti:

“Sömürge anlayışı ile sömürülenlerin kalkındırılması hedefinin olması mümkün değildir. Kumar, fuhuş, gazino, uyuşturucu, üniversiteler, bankalar, yeşil şirketler hepsi Kıbrıs’ın kuzeyini daha da sömürgeleştirirken esnaf, çalışan, gençler ve her kesim ülkemizde tutunamayacak pozisyona getirilmiştir.”

(FEZ/HÖ)