“KIBRIS TÜRK TOPLUMUNU YOK OLMA NOKTASINA GETİRDİ”

 Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), CTP-BG / DP-UG hükümetinin Türkiye’de en düşük maaşların da altına düşürülen maaş-ücret politikasını uygulayarak Kıbrıs Türk toplumunu yok olma noktasına getirdiğini iddia etti.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı açıklamada, “TL kullanımının yarattığı katmerli enflasyonu çağdışı ve alicengiz oyunları ile Türkiye enflasyonu altında çıkarmayı başaran hükümetin, alım gücünü de günden güne eriterek halkı fakirleştirmeye devam ettiğini” ileri sürdü.

Gökçebel, “Kıbrıs Türk Toplumuna ait zenginlikler peşkeş çekilmeye, vergi afları, KDV indirimleri, borç silmeler, müşavirlik sistemi, örtülü ödenekler devam edilirken fakirlik sınırında yaşamaya çalışan halkın cebindeki paraya da göz dikilmiştir” dedi.

Akaryakıt ve elektrikteki ucuzlamanın uzun sürmeyecek, realiteden uzak bir uygulama olduğunu savunan Gökçebel, elektrikteki indirimin 250 kilowatt altında tüketen ve geçim derdindeki halka yansımayacağını belirtti.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, yüzde 36’lık elektrik indiriminin büyük sermayedarlar için yapıldığını öne sürerek, hayat pahalılığı ödeneği ve asgari ücretle ilgili rakamlar verdi ve eleştiriler yaptı.

Hükümete güvenlerinin kalmadığını ifade eden KTOEÖS Başkanı Gökçebel, “Göç Yasasını kaldıracağım diyerek göreve gelen hükümetin yasanın içinde bile bazı kesimlere ayrıcalıklı uygulama yaptığını” savundu.

“Hükümet bu sahtekârlıkla ne asgari ücretliyi, ne özel sektör, ne de kamu emekçisini düşünmeyerek açlık ve köleliğe iterken büyük şirketlere, sermayeye, AKP temsilcilerine ve yandaş ayrıcalıklılara da kıyak geçmeye devam etmektedir” iddiasında bulunan Gökçebel, öğretmenlerin ve halkın, sahtekarlığa ve iki yüzlülüğe tahammülü kalmadığını belirtti.