“BASKI ALTINA ALINAN VE BAKANLIĞIN TEMSİLCİSİ OLMAYA ZORLANAN TÜM OKUL İDARECİLERİMİZ (MÜDÜR VE MUAVİNLER) GREVDE OLACAK VE HİÇBİR GÖREV KABUL ETMEYECEKTİR”

“UBP-DP HÜKÜMETİ’Nİ VE EĞİTİM BAKANLIĞI’NI SAĞDUYULU OLMAYA VE HESAP VERMEYE DAVET EDERİZ”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Başkanı Tahir Gökçebel, Sendikal Platform kararlarına ek olarak, yarın tüm öğretmenlerin 07.55-13.05 saatleri arasında görevi başında olacağını ve derslerini aynı şekilde yapacağını belirterek, “Eylem kararımıza devam edilecektir” dedi.

Gökçebel, “baskı altına alınan ve bakanlığın temsilcisi olmaya zorlanan tüm okul idarecilerinin (müdür ve muavinler) grevde olacağını ve hiçbir görev kabul etmeyeceğini” de bildirdi.

Tahir Gökçebel, hükümete ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na çağrı yaparak, “UBP-DP Hükümeti’ni ve Eğitim Bakanlığı’nı sağduyulu olmaya ve hesap vermeye davet ederiz” dedi.

Gökçebel, sendika yönetim kurulu adına, “Sorumlular Hesap Vermelidir” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamda şöyle dedi:

“Toplumun uyarılarını, bilimin gereklerini hiçe sayan sorumlulukları ile yüzleşmek yerine yeni kararlarla kaosa oynayan Hükümeti ve Eğitim Bakanlığı’nı uyarıyoruz.

Eylemleri yapmaktaki amacımız ülkemizde yıllardır devam etmekte olan kış saati uygulamasına tekrar dönülmesi ayni zamanda meydana gelen talihsiz kazada sorumlulukları bulunan yetkililerin istifasının gerçekleşmesidir. Hepimizi derinden etkileyen son gelişmeler karşısında okullarımızda öğrencilerimizin mağduriyetinin en aza indirilmesi konusunda büyük bir çaba ve özveri gösterdiğimizi kamuoyunun dikkatine getiririz.

Fakat üzülerek takip etmekteyiz ki Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı konuyu çok farklı noktalara çekerek çocuklarımızın üzerinden politika yapmakta, öğretmenlere ise rüşvet önermeye çalışmaktadır.

Eylemi kırmak için sürekli okul idarelerine baskı yapan, sabah sınıfları kilitleten Eğitim Bakanlığı, son olarak 7.10 da okula gelen öğretmenlere ek mesai ödeneceği kararı alarak öğretmeni aşağılamış, çalınmış saatleri gözden kaçırmak istemiştir. Bu kararla aslında günlerdir çocukların karanlıkta yollara döküldüğü kabul edilmiş, günlerdir çocukların 7’den önce okula geldiği ancak 8.30 da sınıflara alınmaya zorlandığı, okul saatinde oynama ile çalınan saatin yerine konulmuş olmayacağı ve çocukların üzerinden politika yapılarak dayatma arab saatine onay verilme iradesizliğini saklama gayreti olduğu anlaşılmıştır.

Kamuoyu ile paylaşmak isteriz ki; Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile dayatma saatler konusunda bir anlaşma yoktur. Kış saati uygulamasına geçilmesi talebimiz devam etmektedir. Hükümetin yeni mesai anlayışı ile çocukların büyük bir kısmı hala karanlıkta ve sokaktadır. Sığınılacak yer olan okullarımızı da vaktinde açıp öğrencilerimizin bir zarar görmeden eğitimlerini tamamlamalarını sağlıyoruz. Öğretmenimiz zaten okuluna erken geliyor ve çocuklarımıza sahip çıkıyor. Etik olmayan, aşağılayıcı EK MESAİ önerisini de kabul etmiyoruz. Hükümetin kaynağı varsa başka çocuğumuzun ölmemesi için tedbirler almasını öneririz.

Anayasamıza göre çocuklarımızın beslenme, dinlenme, uyku, aşlıktan koruma, sağlık, eşit eğitim hakkını gasp eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Velilerimizin de kendi çocuklarına yapılan ve sürekli yapılması düşünülen bu uygulamayı kabul etmemesi çağrısını yapıyoruz.  Sözleşmesi sigortası olmayan, yaş sınırı bulunmayan, kontrollerini arabadan anlamayan okul müdürlerinin yapmak zorunda bırakıldığı, şöförünün kim olduğu, çalışması, sözleşmesi, yaşı bilinmeyen bir taşıma sistemsizliği ile karşı karşıyayız. Bu durum defalarca yazılı iletmemize rağmen tedbirlerle ilgili hiç adım atılmadığı gibi bu gün da sorumluluk yüklenilmekten kaçılmaktadır. Çocuklarımız için, bir daha böyle acılar yaşanmaması için eylemlere destek vermelerini, her sorumluluğun alınması için yanımızda olmaları çağrısını yapıyoruz.

12.12.2016 Tüm okullarımızdan aldığımız görüşler doğrultusunda yönetim kurulumuz toplanmış ve sendikal platform kararlarına ek olarak şu kararları almıştır:

1-13.12.2016 Salı günü tüm öğretmenlerimiz 7.55-13.05 saatleri arasında görevi başında olacak ve derslerini aynı şekilde yapacaktır. Eylem kararımıza devam edilecektir.

2- Baskı altına alınan ve bakanlığın temsilcisi olmaya zorlanan Tüm Okul İdarecilerimiz (Müdür ve Muavinler) grevde olacak ve hiçbir görev kabul etmeyecektir.

UBP-DP Hükümetini ve Eğitim Bakanlığını sağduyulu olmaya ve hesap vermeye davet ederiz.”