Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) Başkanı İbrahim Özgöçmen, yazılı bir açıklama yaptı.

Özgöçmen, yarın Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde koroner yoğun bakım ünitesinde başlatmayı planladıkları eylemin şimdilik bir üst aşamaya geçmeyeceğini duyurdu.

Özgöçmen, Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin bugün koroner yoğun bakım ünitesine bizzat gelerek şikâyetler konusunda bir değerlendirme yaptığını aktardı.

“Haklı taleplerimiz konusunda hemfikir olan Sayın Ali Pilli, koroner yoğun bakımın altyapısının ve personelinin güçlendirilmesi için çalışma başlatmıştır” diyen Özgöçmen, eylemin bir üst aşamaya geçmeyeceğini ancak halkın daha sağlıklı bir sağlık hizmeti alabilmesi ve meslektaşlarının güvence altına alınabilmesi için başlattıkları eylem modelinin devam ettiğini duyurdu.

KTHES Başkanı Özgöçmen şöyle devam etti:

“Değerli halkımızın daha net anlayabilmesi adına söylemekte yarar olduğunu düşünerek açıklamakta fayda görüyoruz. Koroner yoğun bakım ünitesinde mevcut hastalarımıza her zamanki gibi en iyi şekilde bakılmaya devam edilecek olup kapasitenin üzerinde hasta sayısına bakılamayacağını ve mevcut yatak sayısı olan 8 yatağa, 8 hasta şeklinde olacağıdır.

Ümit ediyoruz ki halkımızın sağlığını düşünerek gerek sağlık bakanlığı yetkilileri gerekse hastane yönetimi en kısa sürede halkımızın menfaatine olacak şekilde koroner yoğun bakım ünitesi problemlerini çözmek adına girişimlerini başlatıp arzu ettiğimiz çalışma ortamı ve hastalarımız için güvenli bir ortam sağlayacaktırlar.''