ETKİNLİKTE ‘ETİK’ VE ‘SOSYAL MEDYA’ KONULARI ELE ALINDI

GÜVEN: “TÜRKİYE MEDYASINDA SON DÖNEMDE ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANIYOR VE BU BİZE DE YANSIYOR”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) işbirliğinde “Medya Günleri” etkinliği düzenlendi.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte ‘etik’ ve ‘sosyal medya’ konuları irdelendi.

Etkinlikte, Medya Etik Kurulu Başkanı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Türkiye’den, T24 Medya Grubu’ndan Gazeteci-Yazar Yavuz Baydar ile İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden ve T24 Medya Grubu’ndan Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka konuşmacı oldu.

İki oturumda düzenlenen ‘Medya Günleri’nin açılış konuşmalarını KTGB Başkanı Hüseyin Güven ile UKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim yaptı.

GÜVEN: “TÜRKİYE MEDYASINDA SON DÖNEMDE ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANIYOR VE BU BİZE DE YANSIYOR”

KTGB Başkanı Hüseyin Güven, hem Türkiye’de hem de dünyada basın sektörünün alt üst olduğunu ifade ederek, böyle bir dönemde düzenlenen “Medya Günleri” etkinliğinin önemine işaret etti, UKÜ’ye ve Türkiye’den gelen konuşmacılar teşekkür etti.

Güven, Türkiye medyasında son dönemde önemli gelişmeler yaşandığına da dikkat çekerek, “Bu gelişmeler bize de yansıyor” dedi.

“KONFERANSA KATILIM İSTEDİĞİMİZ DÜZEYDE DEĞİL”

Öte yandan Hüseyin Güven, bazı nedenlerden dolayı birkaç kaz ertelenen etkinliğine katılımın istedikleri düzeyde olmadığını vurguladı.

UKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim ise “Medya Günleri” etkinliğindeki konuşmacıların alanlarında uzman olduklarına ancak etkinliğe katılımın az olduğuna dikkat çekti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Seçim, üniversitede ara sınavlar olduğunu, öğrencilerin bu nedenle konferansa katılamadığını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından birinci oturumda geçildi.

“Medya ve Etik: Nasıl Bir Denetim” konusunun ele alındığı oturumda ilk sözü Gazeteci-Yazar Yavuz Baydar aldı.

Ardından Medya Etik Kurulu Başkanı, DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrvan, Kıbrıs Türk medyasında yaşanan etik sorunlar ve Medya Etik Kurulu’nun çalışmaları hakkında sunum yaptı.

‘Medya Günleri’nin ikinci oturumunda İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka “Sosyal Medya” hakkında konuştu.