“MANZARA İÇİMİZİ ACITTI”

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, “Bilançoların Güncellenmesi ve Tahsilatın Kolaylaştırılması Yasası konusundaki manzaranın, reel siyasetin nasıl yapıldığıyla ilgili ipuçlarıyla dolu olduğunu ve içlerini acıttığını” belirtti.

Oda’dan yapılan Bilançoların Güncellenmesi ve Tahsilatın Kolaylaştırılması Yasası’yla ilgili yazılı açıklamada, “ülkede bazı kişilerin vergi vermekten kaçınmasının, siyasetin kendini kurtaracağı inancıyla pervasızca hareket ettiği ve siyasetle bürokrasiyi kontrol etmeye dayalı çirkin bir ilişki tarzı olduğu” savunuldu.

Meselenin siyasi kararlılık ve irade olmadan çözümlenemez hale geldiği kaydedilen Esnaf ve Zanaatkarlar Odası açıklamasında, söz konusu yasanın geçmemesi haline zaten sıkıntıda olan yoksulların, esnafın ve dar gelirlilerin daha büyük sorunlarla karşılaşacağı belirtildi.

Bakanlar Kurulu’nun kararname çıkararak sorunu çözmesinin tek yol olduğu görüşü ifade edilen açıklamada, Bakanlar Kurulu’nda buna karşı çıkacakların da topluma hesap vereceği kaydedildi.