KTEZO İle POVEK Temsilcileri Bir Araya Geldi

KTEZO’dan yapılan açıklamaya göre, Güney Lefkoşa’da bulunan Ledra Caddesi’ndeki restoranda yemekli bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, POVEK temsilcisi Yorgos Ellinidi ile KTEZO Genel Koordinatörü  Hürrem Tulga başkanlığındaki heyetler katıldı.

Toplantıda işbirliği olanakları ele alındı. Ayrıca iki örgütün yönetim kurullarının bir araya geleceği sonraki toplantı tarihleri de takvimlendirildi ve birlikteliğin sağlandığı konularda eyleme geçilmesi için program oluşturulması hedeflendi.

Örgüt temsilcileri toplantıda yaptıkları konuşmada, “2000’li yıllardan başlayarak geliştirdikleri saygıya dayalı, eşit samimi ilişkilere” değinerek, bu ilişkiler sayesinde geçmişte Lokmacı Kapısı’nın açılması için ortaklaşa büyük bir mücadele verildiğini ve bu mücadelenin başarıyı getirdiğini ifade ettiler.

Toplantıda, Kıbrıs esnaf ve zanaatkarlarının mücadelesine devam etmesi halinde Kıbrıs sorununun çözümüne ve toplumlar arası ilişkilerin iyileşmesine katkı koyacağı, bunun yanında başarabildiği oranda Kıbrıs esnaf ve zanaatkarının ortak olan sorunlarının daha kolay çözülebileceği de vurgulandı.