SENDİKA, ARAÇ KAYIT DAİRESİ’NDE VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTEDİ

 KTAMS, Hükümet ve Maliye Bakanlığı’ndan, Motorlu Araçlar Mukayyitliğinde verilen sözlerin tutulmasını, çalışanlara ve daireye sahip çıkılmasını istedi.

KTAMS bugün Maliye Bakanlığı, Gelir ve Vergi Dairesi yeni binası önünde, esas kadroları Gelir ve Vergi Dairesi’nde olan Araç Kayıt Şubesi’ndeki üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptı. KTAMS, hükümetin “altın yumurtlayan tavuğa” sahip çıkmadığını, daireye verilen yeni bina ve yasal düzenleme sözlerinin tutulmadığını, temizlik ihtiyaçlarının bile giderilmediğini savundu.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, bina önünde yaptığı açıklamanın ardından çalışanlar ve sendika yetkilileriyle birlikte daireye çıkarak, burada bakanlık müdür muavini Ahmet Acaroğlu ile görüştü ve zaten kadroları dairede olan ancak Motorlu Araçlar Mukayyitliğinde görevlendirilen personelin Gelir ve Vergi Dairesi’nin yeni binasında çalışması talebini iletti.

Bu yaptıklarının grev, eylem veya işten kaçma olmadığını, sadece kendilerine protokolle verilen sözlerin tutulmasını beklediklerini ve bu sözün tutulmasına kadar da burada bekleyeceklerini ifade eden Kaptan, devletin tüm çalışanlarına eşit mesafede olması gerektiğini vurguladı.
Müdür Muavini Ahmet Acaroğlu da, bakanlığın çalışanların görevlendirmelerini Araç Kayıt Dairesi’ne yaptığını ve bu görevlendirmelerin halen sürdüğünü ifade ederek, görev yerlerinin orası olduğunu söyledi, konuyla ilgili Hukuk Dairesi’nden görüş alınacağını anlattı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da, Araç Kayıt Şubesi personelinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı altında kurulacak Trafik Hizmetleri Dairesi kadrosuna yönlendirildiğini, ancak kadrolarının Gelir ve Vergi Dairesi’nde olduğunu ifade ederek, sendikalarla imzalanan ve devlet adına altında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener’in imzasının bulunduğu protokole uyulmasını talep etti.

Kaptan, protokolde yasal düzenlemelerin ve yeni binanın geçen yıl sonuna kadar tamamlanacağının yazdığını, ancak hiçbir ilerleme yaşanmadığını, mevcut binanın çok kötü durumda olduğunu, temizlik ihtiyacının bile çalışanlar, sendikalar, vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin yardımlarıyla sağlandığını kaydetti.

Bu konuda hükümeti eleştiren Kaptan, 2 gün önce bu konuda Maliye Bakanlık Müdürüyle görüştüklerini ancak Maliye Bakanı da dahil herkesin konuya duyarsız olduğunu savunarak, yetkilileri samimiyetsizlik ve dürüst olmamakla suçladı.

Kaptan, bugün buraya Vergi Dairesindeki kadrolarını talep etmek için geldiklerini ifade ederek, “Bakanın konuya alakasızlığını kınıyoruz” ifadelerini kullandı.