Merkezi Cezaevi çalışanlarının sorunlarının çözülmesine yönelik uzun zamandan beridir KTAMS olarak gösterdiğimiz yoğun çalışma ve çalışanların iyi niyetine rağmen maalesef İçişleri Bakanlığı tarafından olumlu bir adım atılmamıştır.

Ülkemizde artarak devam eden şiddet ve suç olaylarıyla birlikte mahkum ve tutuklu sayısında da büyük artışlar yaşanmaktadır. Bu artan suçlu sayısından ötürü çalışanların iş yükü artmakta ve Cezaevi de hizmet verme anlamında yetersiz kalmaktadır. Mevcut Cezaevi binası, 1982 yılındaki ülkemiz koşullarına göre inşa edildiğinden ötürü altyapı ve teknik yönünden mahkumların sağlıklı bir ortamda topluma kazandırılmasına olanak sağlamamaktadır. Bununla birlikte Personel eksikliği nedeni ile cezaevinin ve çalışanların güvenliği sağlanamamaktadır. Mahkum ve tutukluların sevk ve idaresinde gardiyanlar yetersiz kalmakta, görev yerleri boşaltılmakta ve kadın gardiyanlarımız tek başlarına nöbet tutmaktadırlar.

Çok zor koşullar altında özveri ile çalışan cezaevi personeli için hayati öneme sahip olan ve aynı zamanda verimli bir çalışma ortamı yaratacak olan Cezaevi Teşkilat Yasası, tarafınızdan söz verilmesine rağmen uzun bir zamandan beridir meclis alt komitesinde bekletilmektedir.

Bu nedenle, sendikamızın yukarıda belirtmiş olduğu sorunlara ve çalışanların göstermiş olduğu fedakarlık ve iyi niyetine rağmen, İçişleri Bakanlığı tarafından olumlu bir adım atmadığından ötürü sendikamız ve çalışanlar bugün Cezaevinde iki saatlik bir uyarı grevi yapma kararı almıştır. Bu sorunlarımızın giderilmemesi durumunda ise eylem ve grevlerimiz artarak devam edecektir. KTAMS her zaman çalışanların daha verimli hizmet sunması yönünde yapılacak çalışmaları destekleyecek ve hak ettiği değeri alması için mücadelesine devam edecektir.

Ahmet Kaptan

Başkan