SENDİKA BİNALARIN BAKIMSIZ OLDUĞU, PERSONEL EKSİKLİĞİ BULUNDUĞU VE TERFİLERİN VERİLMEDİĞİ İDDİASINDA

KTAMS Sosyal Sigortalar Dairesi’ndeki sorunları dile getirmek için Sosyal Sigortalar Dairesi Lefkoşa Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan,  Sosyal Sigortalar Dairesi binası ve çalışanlarının sorunlarını ilgili bakanlığa bildirmelerine rağmen Bakanlığın adım atmadığını savundu.

“Ülkemizi yönetme erkinden uzak bir yönetimle iç içeyiz” diyen Kaptan, Daire’de yaşanan sıkıntıları İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’na aktarmalarına rağmen Bakanlığın ne sorunlara el attığını ne de kendileri ile görüşme için randevu verdiğini ileri sürdü.

Kaptan, Sosyal Sigortalar Dairesine bağlı tüm şube binalarının bakıma muhtaç olduğunu, bundan hizmet almaya gelen halkın da olumsuz etkilendiğini; zamanında hizmet verebilmek için personel sayısının yetersiz olduğunu ve işletmelerde denetimleri yapan müfettiş sayısındaki eksiklikten dolayı denetimlerin yeterli yapılamadığı, dolayısıyla sosyal sigortasız çalıştırma konusunda caydırıcı olunamadığını savundu. Kaptan denetim faaliyetlerinin,  kadroda belirtilen sayının yüzde 15’i ile yürütülmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Basın toplantısının yaptıkları “son uyarı” olduğunu kaydeden Kaptan, grev de dahil tüm yasal haklarını kullanacaklarını belirtti.

BASIN AÇIKLAMASI

Sendika Genel Sekreteri Güven Bengihan tarafından okunan basın açıklamasında da, “sıkıntıların Daire ve  Bakanlık yetkililerinin ilgi ve irade yoksunluğundan kaynaklandığı” öne sürüldü.

Sosyal Sigortalar Dairesinin binalarının bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı dökülür durumda olduğu savunulan açıklamada, terfi hakkı kazanan bazı çalışanların terfilerinin ve iş riskine bağlı tahsisatların verilmediği iddia edildi. İş yükünün artmasına ve daire kadrolarının boş olmasına rağmen 2006’dan beri istihdam yapılmadığı bundan dolayı çalışanların iş yükünü kaldıramayacak durumda olduğu da savunuldu.

Açıklamada, “Bugünkü basın açıklamamız ile mücadele ateşini yaktığımızı belirtirken idarenin bu konuda adım atmaması halinde her türlü yasal mücadeleyi yürüteceğimizi kamuoyu ile paylaşırız” denildi.