KAPTAN: “PROTOKOL MASASI HİÇSİZLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR. BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Maliye Bakanlığı'nda “protokol masasının kurulması” istemiyle eylem yaptı. KTAMS, masanın kurulmamasını bakanlık önünde kurduğu sembolik “protokol masasıyla” protesto etti.

Protokol görüşmelerinin yapıldığı Maliye Bakanlığı Toplantı Salonu önünde 35 dakika eylem yaparak, kapının açılmasını bekleyen KTAMS yöneticileri, Maliye Bakanlığı Müdürü Erkan Okandan ile konuştuktan sonra eylemlerini, bakanlık önünde, sembolik protokol masası kurarak sürdürdü.

Kaptan ile Okandan, önce bakanlık içinde, daha sonra da bakanlık önünde basına açıklamalarda bulundu.

KAPTAN: “KAPININ AÇILMAMASI SAYGISIZLIK”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ve sendika yetkilileri, kapının açılmamasını ve içeriye alınmamalarını “saygısızlık” olarak niteledi.

Kaptan, Maliye Bakanlığı Protokol Masasının yasayla kazanılan bir hak olduğunu belirterek, taleplerinin; protokol masasının kurulması ve emekçilerin temsilcisi sendikanın taleplerine cevap verilmesi olduğunu vurguladı.

Ahmet Kaptan, taleplerinin sadece bu odanın açılması ve masada oturmak olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Biz bu masada oturmak istiyoruz, talep yasanın emrettiği protokol masasına oturmaktır, mazeretler değil sonuç üretilmesini istiyoruz. Taleplerimizin neden bugüne kadar ertelendiğini öğrenmek istiyoruz, aksamalar olabilir ama 23 Kasım'dan bugüne 11 gün geçti ve taleplerimize cevap verilmemesini kabul edemeyiz"

Kaptan, hiçbir gerekçenin 11 günlük gecikmeyi açıklayamayacağını belirterek, "Biz sayın bakanla makamında görüşmek istesek randevu alırdık. Söyleyeceklerini bize masada söylesin" diyerek, protokol masasının hiçleştirilmeye çalışıldığını, masanın küçültülmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

BAKANA ELEŞTİRİ

Ahmet Kaptan, Maliye Bakanı Birikim Özgür’ün kendilerine “Makam odasında görüşelim” diyerek “siyasi rüşvet teklif ettiğini” iddia ederek, “Bakan bizi salon önünde 35 dakika bekletti, bize hayal kırıklığı yaşattı” dedi.

Kaptan, “Birikim Özgür’ün rahmetli babası Özker Özgür’den özür dilerim, Özgür soyadı bizim için çok anlamlı ama bu ismi bu raddeye getirdiği için biz özür dileriz” şeklinde ifadeler kullandı.

Sendikaların protokol masasındaki taleplerinin henüz sonuçlanmaması ve bir cevap verilmemesini de eleştiren Kaptan, bugün masanın ne zaman kurulacağını sormak için geldiklerini ancak protokol masasının kilitlendiğini savunarak, “Bu masaya bir kez daha geleceğiz, masanın hiçsizleştirilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

OKANDAN: “MALİYE BAKANI, PROTOKOL MASASIYLA İLGİLİ BİR ÇAĞRI YAPMADI”

Maliye Bakanlığı Müdürü Erkan Okandan da, basın ve sendika yetkililerine yönelik yaptığı ilk açıklamada, Maliye Bakanı’nın protokol masasıyla ilgili bir çağrı yapmadığını söyledi. Okandan, “Bu masa kamuda yetkili sendikalarla bir bütündür ve tek KTAMS'a açılması doğru değildir. Sendikaların görüşlerini aldık değerlendirmeler yapıldı, bazı bakanlıklardan görüşler talep edildi. Bu çalışmalar henüz tamamlanmadığından protokol masasını çağırmadık" dedi.

Okandan ayrıca Maliye Bakanı Birikim Özgür'ün KTAMS'ı kabul edip görüşeceğini söylediğini ancak sendikanın buna olumsuz yanıt verdiğini ifade ederek, bakanlığın çalışmalarını tamamlayıp en kısa zamanda masayı toplantıya çağıracağını kaydetti.

“MASADA TÜM SENDİKALARLA GÖRÜŞMEK GEREKİR”

Erkan Okandan, bakanlık önündeki eylemin ardından yaptığı açıklamada ise, KTAMS'ın eylemini değerlendirdi ve sendikanın bakan ile görüşmeyi reddettiğini söyledi. Okandan, kamuda yetkili 7 sendika bulunduğunu ve masada tümüyle görüşmeleri gerektiğini ifade etti.

Okandan, protokol görüşmeleri toplantısında sendikalardan gelen taleplerin, bazı bakanlıklardan görüşler beklediğini, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından sendikalara gerekli cevapları vereceklerini kaydetti. Bu konuda tüm sendika başkanlarını telefonla bilgilendirdiğini ifade eden Okandan, protokol masası tüm sendikaların katılımıyla yapılması gerektiğinden yola çıkarak KTAMS'ı misafir edemediklerini dile getirdi.

Okandan, bakanlığın çalışmaları tamamlamasının ardından en erken zamanda masanın çağrılacağını söyledi.









.....