KTAMS: “Mahkemelerin Daha Verimli Çalışması Adına Her Türlü Mücadeleyi Yürüteceğiz”

Kaptan, bu çağrıya karşılık sorunların devam etmesi durumunda mahkemelerde yaşanacak grev de dahil her türlü eylemden hükümetin sorumlu olacağını savundu, mahkemelerin daha verimli çalışması adına her türlü mücadeleyi yürüteceklerini vurguladı.

KTAMS Başkanı Kaptan yazılı açıklamasında, mahkemelerin yoğunluğuna işaret ederek, hükümeti, mahkemelerdeki personel ve altyapı eksiklikleri konusunda uyardı, personelin özverili çalışmalarına rağmen artık iş yoğunluğunun kaldırılamaz hale geldiğini kaydetti.

Kaptan, ülkede ekonomik ilişkilerin bozulması ve suç olaylarının artması ile birlikte mahkemelerin yoğunluğunun inanılmaz şekilde arttığına dikkat çekti.

Mahkemelerin yoğunluğunun artması ile birlikte mevcut personel ve alt yapı ile verilen hizmet kalitesinde ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Kaptan, şöyle devam etti:

“İş yükünü azaltmak amacı ile mahkemelere yeni personel istihdam edilmesi şu an ki mevcut yasal düzenleme ile mümkün olmayıp mahkeme çalışanlarının her talebi de başta Maliye Bakanlığı olmak üzere hükümet tarafından ret edilmektedir.

Mahkemelerde sağlanmaya çalışılan adaleti rakamlar ve para ile eş tutan bir anlayış ile hareket edilmesi durumunda sorunların daha da büyüyeceği gün gibi aşikardır.

Yeni Adli yılın açılışında Yüksek Mahkeme başkanımızın da belirttiği gibi yargıda işler artık kangren haline gelmeye başlamıştır.

Mahkemeler bünyesinde yetkili ve örgütlü sendika olarak gerek personel istihdamı gerekse özverili olarak bir dakika boş durmadan görev ifa eden personelin özlük haklarının iyileştirilmesi ve teşkilat yasasının yenilenmesi adına hükümeti derhal göreve davet ediyoruz.”   

Ahmet Kaptan, yaptıkları bu çağrıya karşılık sorunların devam etmesi durumunda mahkemelerde yaşanacak grev de dahil her türlü eylemden hükümetin sorumlu olacağını savundu, mahkemelerin daha verimli çalışması adına her türlü mücadeleyi yürüteceklerini vurguladı.