KAPTAN: “HALKIN LEHİNE HİÇBİR İCRAAT YAPMAYARAK, UMUTLARI TÜKETİYORLAR”

2 Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkan Ahmet Kaptan, UBP Hükümeti’ni eleştirerek, “halk lehine hiçbir icraat yapmayarak, umutları tüketmekle” suçladı.

Tüm karşı çıkışlara rağmen özelleştirme yasasının geçirildiğini ve halkın mallarının AKP patentli yeşil sermayeye peşkeş çekildiğini iddia eden Kaptan, Ercan Havalimanı’nın da, işletmesi için taahhüt edilen 100 milyon Euro dahi alınmadan sayımlar yapılarak, devredildiğini savundu.

Ahmet Kaptan bugün yaptığı açıklamada, UBP Hükümetini ülkeyi başarısızlıkla yönetmekle suçladı. Kaptan, “Halkın malı olan meydanın devredilmesiyle yaşanacak sorunlar görmezden geliniyor. Soruyoruz, taksiciler, otobüs işletmecileri, CAS çalışanları, duty free çalışanları, büfe çalışanları, park yeri çalışanları ve diğer iş yerleri çalışanları ne olacak? Tüm bunların önlemleri alınmadığından, yaşanan sorunların üzerine yeni sorunlar eklenecektir” dedi.

Ahmet Kaptan, şöyle devam etti:

“Tüm bu yaşanacak kaoslar yanında teknik olarak yapılan açıklamaları da anlamak mümkün değildir. Şu anda kullanılan pistin konumundan ötürü zaman zaman kalkışlar ve inişlerde uçaklar sınır ihlalleri yapmaktadır. Bu yapılan ihlallerden ötürü gerek Kıbrıs Cumhuriyeti’nden gerekse BM’den protestolar alınmaktadır. Bakan’ın ifade ettiği gibi, şu anki pistin 900 metre güneyine yeni pist yapılması ile yaşanan bu sorunların katmerlisi yaşanacağı gerçeği ortadadır. Ayrıca 900 metre daha güneydeki dere yatağının yönü değiştirilerek doğaya da mı müdahale edilecek? Bakan’ın bir diğer açıklamasına göre Ercan’daki ILS sistemi ile Larnaka Havalimanı’na hizmet verilecektir. Teknik olarak bu durum mümkün değildir. Bu konuda izahat bekliyoruz.”

(FEZ/HÖ)