SENDİKA, DEVLETTEN ALACAKLAR VE ŞİRKETİN AKTİF DÖNEMİNDE İŞLENEN SUÇLARLA İLGİLİ DE HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAK

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), tasfiye edilen Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) çalışanlarının, yasal alacaklarını halen alamadığını belirterek, yasal süreç başlatacağını duyurdu.

Sendika Genel Sekreteri Güven Bengihan yaptığı yazılı açıklamada “Hükümet yetkililerinin defalarca söz vermesine karşın hâlâ KTHY çalışanlarının yasal alacakları için bir kaynak yaratılmamıştır” dedi.

Bengihan, sendikanın, tasfiye edilen KTHY’nin çalışanlarının devletten yasal alacaklarına yönelik, halka maliyet yansıtılmayacak bir fon yasa tasarısı hazırladığını ancak tasarının hükümet tarafından dikkate alınmadığını iddia etti.

“NEDEN HALEN DAVA AÇILMADI?”

Yaklaşık 1.5 yıl KTHY direktörlerince İhtiyat Sandığı paraları çalışanın maaşlarından kesilmesine karşın yatırımın yapılmadığını, böylece suç işlendiğini savunan Bengihan, “Bugün yasa gereği en ufak bir yatırım aksatması sonrası İhtiyat Sandığı Müdürlüğü’nce haklı olarak çalışanına yatırım yapmayan şirket direktörleri hakkında dava açılmakta iken KTHY direktörlerine bunca zaman neden dava açılmamıştır?” diye sordu.

Bengihan, konunun yasal boyutu hakkında 4 Aralık Salı günü saat 10.00’da İhtiyat Sandığı Müdürü ile görüşeceklerini bildirerek, “KTAMS, KTHY çalışanlarının devletten alacakları ve şirketin aktif olduğu dönemde işlenen tüm suçlarla ilgili, suç işleyenler hakkında her türlü hukuki süreci başlatacak” dedi.

(ID/GÜL)