KTAMS, AKANSOY’DAN UZLAŞTIRMA KURULU’NUN DERHAL TOPLANMASINI İSTEDİ 



KTAMS, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’a bir yazı göndererek, Uzlaştırma Kurulu’nun yasal çerçevede derhal toplanmasını ve gerekli çalışmaların başlatılmasını talep etti.

Dağıtımı Sendikalar Mukayyidi Kemal Can’a da yapılan, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan imzalı yazıda, KTAMS’ın Hayat Pahalılığı karşısında hükümetin hiçbir tedbir almaması ve Kamu Görevlileri Yasası 135. Maddesi uyarınca protokol masasını kurmamasını protesto etmek amacı ile 25 Ekim 2015 Pazar günü Sivil Havacılık Dairesi’ne bağlı Ercan Havaalanı İtfaiye Bölümü’nde yapmayı planladığı uyarı grevinin, 42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası uyarınca 24 Ekim 2015 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından 60 gün süre ile ertelendiği hatırlatılarak, şöyle denildi:

“Bunun üzerine sendikamız KTAMS, 42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası 16(3) maddesi uyarınca Bakanlar Kurulu’nca ertelenen grev sonrası tarafların bakanlığınız bünyesinde oluşturulacak Uzlaştırma Kurulu’nun kurulması için tarafınıza çağrı yapmış ve 10 Kasım 2015 tarihinde Uzlaştırma Kurulu toplanmıştır.

10 Kasım 2015 tarihinde yapılan Uzlaştırma Kurulu toplantısında Uzlaştırma Kurulu’nun en geç 25 Kasım 2015 tarihinde yeniden bir araya gelmesi kararı üretilmiştir. Ayrıca 9 Kasım 2015 tarihinde protokol görüşmeleri başlamış, ancak Maliye Bakanlığı’nın 23 Kasım 2015 tarihinde hükümete ilettiğimiz taleplere cevap vermek üzere yeniden toplanacağımızı kamuoyu önünde deklere etmesine karşın maalesef hükümet protokol görüşmelerine devam etmemiş ve taleplerimize olumlu olumsuz hiç bir cevap vermemiştir.

Bu çerçevede hem 10 Kasım 2015 tarihinde Uzlaştırma Kurulu’nda alınan karar hem de grev nedenimiz olan protokol görüşmelerinin devam etmemesine binaen Uzlaştırma Kurulu’nun yasal çerçevede derhal toplanmasını ve gerekli çalışmaların tarafınızdan başlatılmasını talep eder, iyi çalışmalar dileriz.”