Dün Ulusal Birlik Partisi Genel Kurulunda yaşananlar, ve Genel Kurula kadar geçen sürede meydana gelen olaylar Kuzey Kıbrısta demokratik bir rejimin olmadığını bir kez daha belgelemistir.

Türkiye Cumhuriyetine bağlı bir sömürge durumunda olan Kuzey Kıbrıs, burada var olan sözde hükümet tarafından değil, Ankara'da TC Başbakanlığı Kıbrıs İşleri Masası tarafından yönetilmektedir. Kıbrıs'taki TC Büyük Elçisi de bu masanın atanmış Kuzey Kıbrıs valisinden başka birşey değildir.

TC yöneticileri Kuzey Kıbrıs'taki göstermelik demokrasiye bile tahammül edemedikleri için buradaki her siyasi olaya, her seçime, ve mevcut düzen partilerinin içişlerine kadar her alana müdahale etmektedirler.

Dün yaşanan UBP Kurultayında da Ankara'nın kurmayları, mevcut UBP yönetimini 'dere geçerken at degiştirilmez ' mantığı ile başta tutabilmek için ellerinden geleni yapmışlardır. Seçimleri kıl payı kazanan İrsen Küçük'e karşı aday olan Ahmet Kaşif bazı çevreler tarafından Ankara'ya karşı dik durabilmiş bir siyasetçi olarak gösterilmeye çalışılmaktadır.

Saygıdeğer halkımız, Kaşif'e oy verenler Eroğlu hanedanı! TC'ye karşı dirayetli duruş sergileyenler değil. Bu kavga iki yağmacı, yalaka güruh arasında suyun başına kimin oturacağı kavgası! Ankara da mevcut baglantılardan dolayı İrsen güruhu ile devam etmeyi tercih etti. Eroğlu güruhu 20 senedir çeşmenin başında oturuyordu, Eroğlu'nun zamanında Denktaş'a yaptığını şimdi de İrsen, Eroğlu'na yapıyor. Olay bundan ibaret! Bize bunlar arasında tercih yapmak düşmez.

Bizim görevimiz derhal ateşkes durumuna son verilip, tüm yabancı orduların Kıbrıs'ı terk etmesi, Barış sağlanması ve anti-emperyalist demokratik bir halk iktidarının kurulması, normal bir yaşam düzenine geçilmesi için mücadele etmektir.

Ankara ne paranı, ne memurunu ne de askerlerini Kıbrıs'ta istiyoruz!
Tüm yabancı ordular derhal Kıbrıs'ı terk etmelidir!
Savaş durumu ve ateşkes ortamı derhal sona erdirilmeli, ve Kıbrıs'ta barış sağlanmalıdıir!
Yaşasın demokratik halk iktidari!
Yaşasın Bağımsız demokratik Kıbrıs!

Kıbrıs Sosyalist Partisi

Merkez Komitesi