KSP, Kuzey Kıbrıs’ın emekçileri, küçük esnafı, sağlık sorunları olan vatandaşlar, bolünmüş aileler ve Pirgo köylüleri adına geçiş noktalarının bir an önce açılmasını kuzeydeki yönetimden talep etti.
KSP Merkez komitesi yaptığı yazılı açıklamada, Güney Kıbrıs yönetiminin 8 Hazirandan itibaren adanın iki bölgesi arasında geçişleri kontrollü olarak açma kararı aldığı hatırlatıldı. Açıklamada, her iki bölgenin de Covid 19 salgınını kontrol altına aldığı bu ortamda, iki taraftan binlerce insanı mağdur eden bu uygulamaya son verilmesinin yerinde ve doğru bir karar olduğu belirtildi.
Hükümet ortaklarının yaşanan mağduriyetleri bilmesine rağmen kapıları açmamakta ısrar ettiğini savunan KSP,  “Kapıların açılmasını Türkiye ile AB arasındaki açılıma endeksleyerek, 1 Temmuz’a erteleyen,  ülkemizin ve halkımızın içinde bulunduğu somut koşulları ve zorlukları siyasal menfaatleri uğruna göz ardı eden Tatar-Ozersay yönetimi Kıbrıs halkının ve emekçilerinin düşmanıdır” dedi. 
KSP, sanayicilerin yeşil hat tüzüğü çerçevesinde yürüttükleri ticari ilişkilerin sürdüğü bu ortamda isçilerin ve esnafın açlığa ve iflasa sürüklenmelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.