Lefkoşa’da günlerdir sinek avlayan mağazalar, Şeker Bayramı arifesi olan dün biraz canlandı. Ancak esnaf geçmiş yıllara göre alışverişlerde düşüş olduğunu dile getirirken, vatandaşın nakitle değil, kredi kartıyla alışveriş yaptığına da dikkat çekti.
Bayram, yaz sezonunu oldukça durgun geçiren esnafın umudu oldu. Arasta bölgesinde turistler esnafın yüzünü güldürürken, Dereboyu ve Metropol bölgesindeki çarşıda ise vatandaşların bayram alışverişi vardı.
Arasta bölgesinde turizm sezonu olması dolayısıyla yaşanan hareketlilik dün de devam etti. Bayram öncesinde güneyden ülkemize geçen turistler de esnafa adeta bayram bereketi yaşattı. Dereboyu ve Taşkınköy bölgelerine ise dün kendi vatandaşlarımızın yoğun ilgisi vardı. Birçok vatandaş arife gününde alışveriş yapmayı tercih etti.Esnaf ise genelde alışverişlerden memnundu. Kasalarına para girmesinin sevincini yaşayan bölge esnafı geçtiğimiz hafta her iki bölgede de gerçekleşen alışveriş şölenlerinden de memnun olduklarını ifade etti. Ekonomik krizin insanların üzerindeki etkisini hissettiklerini anlatan bölge esnaf müşterilerinin taksitli alışveriş yapmasını bunun en bariz örneği olarak gösterdi.