Kötü muameleyi bağımsız memur araştıracak

Rum tarafındaki polis aleyhindeki iddia ve şikâyetleri araştırmakla yükümlü makamın “bir Türk vatandaşının 31 Ağustos’ta Ledra Palace sınır kapısında bir Rum polisi tarafından kendisine kötü, insanlık dışı, aşağılayıcı ve küçük düşürücü muamelede bulunulduğuna” dair şikâyetleriyle ilgili olası suçların araştırılması konusunda, hızlı bir şekilde hareket ettiği belirtildi.

“İyi bilgi edinmiş kaynaklara” dayanarak, bağımsız makama hâlihazırda şikâyette bulunulduğunu, onun da meseleyi hâlihazırda bağımsız bir araştırma memuruna havale ettiğini yazan Haravgi gazetesi, bahse konu kişinin eski polis memuru Athanasios Sokratus olduğunu belirtti.

Sokratus’un araştırmanın sonucunu en kısa zamanda ve önümüzdeki günler içerisinde vermeye çağrıldığını yazan gazete, prosedüre göre, bağımsız araştırma memurunun araştırmasının sonucunun kararın hazırlanması için komiteye sunulacağını ve daha sonra Rum Başsavcı Kostas Kliridis’e iletileceğini belirtti.

Öte yandan gazete, Rum polisinin, araştırmanın sonucunda herhangi bir polis memuru aleyhinde sorumluluklar ortaya çıkması durumunda, bunlara gerek cezai, gerek de disiplin suçları yükleneceğini teyit ettiğini de anımsattı.

Gazetenin Rum Başkanlığı’yla irtibata geçtiği de belirtilen haberde, Başkanlık’tan bir “kaynağın” konunun siyasileştirilmesini amaçlayan açıklamalarda bulunmasının söz konusu olmadığına işaret ettiğini de ekledi.