Konsere Keman Yerine Kokainle Geldi

EVRİM KAMALI/KIBRIS MANŞET -ÖZEL HABER

Kemancı Boş Gelmedi...


Ülkemize Bayram programı çerçevesinde Savoy Otel'de konser vermek için gelen Türk Sanat Müziğinin Divası Bülent Ersoy'un orkestrasında Keman çalan zanlı Fahrettin Ünlüce Ercan'dan giriş yapmak isterken Narkotik Detektör Köpeği Zeyna tarafından durduruldu.

Zanlının üzerinde ve Tasarrufundaki Keman Çantasında yapılan aramada yaklaşık 2 gram kokain türü uyuşturucu madde ile 4 gram hintkeneviri bulundu. Zanlı tutuklanarak dün nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet verene Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı.

Zor huzurda bulunan zanlı Fahrettin Ünlüce'nin 18 Temmuz tarihinde saat 11.45'de Ülkemize Ercan Havaalanından giriş yapmak isterken Narkotik detektör köpeği Zeyna'nın tepki vermesi sonucunda üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada zanlıya ait keman kutusu içerisinde yaklaşık 2 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu madde ile yaklaşık 4 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

Zor, zanlının tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddelerin emare olarak alındığını ve zanlının konu ile ilgili bir gönüllü ifade verdiğini söyledi.

Polis zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını emarelerin laboratuara gönderileceğini belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Ünlüce kötü bir amacının olmadığını ikiz çocukları olduğunu söyleyerek konser amaçlı ülkemize geldiğini söyledi. Nöbetçi Yargıç Vedia Barkın huzurunda verilen şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.