FOTOĞRAF SANATÇISI HÜSEYİN SAYIL’IN ESERLERİ SERGİLENİYOR

KKTC’nin tanıtım faaliyetleri çerçevesinde Kuveyt’te, TAK Foto Muhabiri ve fotoğraf sanatçısı Hüseyin Sayıl’ın eserlerinin sergilendiği fotoğraf sergisi düzenlendi.

KKTC Kuveyt Temsilciliği’nin Kuveyt Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlenen sergi 17 Kasım 2013 akşamı gerçekleştirilen törenle açıldı.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kuveyt Sanat Derneği Salonu’ndaki serginin açılışı, Kuveyt Kültür Sanat Sektörü Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Bader AlDuweesh himayesinde gerçekleştirildi.

Açılışa, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Murat Tamer, Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi Tural Rızayev ve Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Andrii Melncychenko, Kuveyt Sanat Derneği Başkanı Abdul Rasoul Salman ile KKTC Kuveyt Temsilcisi Oktay Öztürk katıldı.

Basının ilgi gösterdiği sergide, Hüseyin Sayıl'ın daha çok Kuzey Kıbrıs'ın doğal güzelliklerini yansıttığı eserleri yer aldı.

Serginin gerçekleştirilmesine Turizm ve Çevre Bakanlığı Kültür Dairesi ve THY Kuveyt Müdürlüğü’nün de katkı koyduğu bildirildi.